DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Gokart

GTC: Kiélezett küzdelmek

Július 16–17-én rendezték az Easy Kart Trophy Hungary negyedik fordulóját a Gokart Talent Cuppal közösen, ezúttal Kecskeméten és normál irányban, ahol a Willisits Motorsport csapata minden eddiginél nagyobb létszámú fiatal tehetségnek adott versenyzési lehetőséget.

A sorozat keretein belül zajlik a Willisits Motorsport által létrehozott két új utánpótlás-kategória is, az E-Bambini és az Easy60.

Az elektromos E-Bambiniben a legkisebbeknek szánt kategóriában kilenc, már jól összeszokott, ügyes gyerek versenyzett egymással. Tükrözi a kiélezett versenyt, hogy az időmérő edzést mindösszesen 0,04 másodperc különbséggel nyerte meg Farkas Levente. Farkas a futamokon sem talált legyőzőre, így a maximális pontszámot zsebelte be ezen a versenyen Pető Olivér és Vados Marcell előtt, akik az Easy kategóriában érdekeltek.



Az Easy60 kategóriában is kilencen álltak rajthoz. Az időmérő edzést magabiztosan nyerte meg Pető 0,1 másodperccel Vados és 0,4-gyel Filip Táncos előtt. A futamok nagy izgalmakat hoztak, ami a teljesen egyforma gokartoknak és a gyerekek ügyességének is betudható. Az elődöntő rajtjánál Vados adott helyet, amit Tánczos ki is használt és a futam végéig üldözte Petőt, közben megfutva a futam leggyorsabb körét, és mindössze 0,2 másodperccel lemaradva ért célba a 2. helyen.

A következő fordulóra augusztus 13–14-én kerül sor Gyöngyös-Visontán.

Az E-Bambini 4. fordulójának végeredménye:

1. Farkas Levente

2. Pető Olivér

3. Vados Marcell

4. Kapitány Dávid

5. Zsigmond Ákos

6. Lovassy László

7. Derzsi Patrik Márton

8. Bobák Sándor

9. Gyulai Zoltán

 

Az Easy60 4. fordulójának végeredménye:

1. Pető Olivér

2. Vados Marcell

3. Filip Tánczos

4. Hajdina Ádám

5. Szücs Dominik

6. Talabér Emília

7. Mórocz Marcell

8. Bazsó Dominik

9. Hajdina Attila

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: