DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
Gokart

Molnár Martin FIA-CEZ bajnok

Molnár Martin nyerte MiniMax kategóriában a Közép-Európai Zóna Kupát (FIA-CEZ). A 12 éves magyar versenyző az osztrák után így idei második bajnoki címét szerezte.

A hat fordulós CEZ-bajnokságot két osztrák, két szlovén és egy kétszer szereplő szerb pályán rendezték, mindenhol három futamot, amelyeknek az eredménye azonos súllyal számított a bajnokságban. Az utolsó fordulón, a MiniMax kategóriában a vírushelyzet miatt nem volt elegendő induló, ezért ezen a hétvégén nem pontozták a mezőnyt. Az összesen 18 versenyéből Martin 11-et nyert meg, háromszor volt második, kétszer harmadik. 

„Nem volt könnyű bajnokság, mert mindenhol voltak nagyon erős hazai versenyzők, Szlovéniában Nik Trobec és Vidmar Aljaz, Ausztriában Max Habicht, Szerbiában pedig Nemanja Jovanovic és Andrej Dobrota, akikkel jókat lehetett harcolni – mesélte Molnár Martin. – Az öt pályából három teljesen új volt, de a hazai versenyzők pályaismeretéből származó előnyét hamar kiegyenlítettem.“

Molnar_Martin_20200823_Bruck_Bruck_CEZ_20200823_161_013



Martinnak az idei a második szezonja a Rotax MiniMax kategóriában, ahol az osztrák bajnoki cím mellett megszerezte a CEZ-bajnoki címet is.

„Nagyon büszke vagyok mind a két bajnoki címre és arra is, hogy a Rotax MiniMax kategóriában már a második évemben a legtöbb futamot megnyertem és a környező országok legjobbjaival tudtam versenyezni.“

A szezon azonban ezzel még nem ért véget Martin számára, hiszen november 6–8-a között, az ausztriai Bruckban rendezik a Central European Rotax Max Challenge (CEE) dupla záró futamát, amelynek a MiniMax kategóriáját szintén vezeti. 

A 2020-as FIA-CEZ Gokartbajnokság, MiniMax végeredménye

1. Molnár Martin 267,5

2. Nik Trobec 249

3. Max Habicht 173

4. Aljaz Vidmar 135

5. Nemanja Jovanovic 106

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: