DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Gokart

MHH Kart Team: Az idei legjobb

Végre sem megfázás, sem nyakfájás nem hátráltatta Losonczy Leventét, aki idei legjobb formáját hozta az Országos Gokartbajnokság kecskeméti fordulóján, ahol a SeniorMax szuperdöntőjében a harmadik helyet szerezte meg.

Levi már a szabadedzéseken is gyors volt, rendre az első háromban szerepelt. Az időmérőn szélárnyék nélkül szerezte meg a 7. helyet. Az elődöntőben 4., a döntőben 8. lett, de a legnagyobb huszárvágást a szuperdöntőben követte el, ahol a 8. helyről a 3.-ra kapaszkodott fel. 

Losonczy_Levi_Kecskemet_202009MGR_IMAGES_GM20200920_364_011



„Nagyon jó hétvégénk volt – mondta Losonczy Levi. – Az egykörös tempóm jó volt, talán a SeniorMaxban az eddigi legjobb, és nagyon sokat tanultam most is. Ismételten beigazolódott, hogy a gokartban a türelem és a pontosság a legfontosabb. 

Az edzések jól sikerültek, bár nagyon sokat kellett dolgozni a gokarton, mert a hőmérséklet és a szélviszonyok miatt folyamatosan változott a pálya. Az időmérőn sajnos szélárnyék nélkül mentem és csak hetedik lettem. 

Losonczy_Levi_Kecskemet_202009MGR_IMAGES_GM20200920_364_002

Az elődöntőben három helyet javítva sikerült feljönni a negyedikre. A döntőben már a rajtnál beesett a spoilerem, ami miatt öt másodperc büntetést kaptam. Erre a futamra nem lett jó a beállításom sem, hatodiknak értem célba, a büntetés után pedig nyolcadik lettem. 

A szuperdöntőben tíz kör alatt sikerült a nyolcadik helyről a harmadikra feljönni. Volt még tíz köröm, hogy utolérjem az első kettőt, de ők addigra már nagyon leszakították a mezőnyt, így a harmadik helyen értem célba. Összesítettben pedig ötödik lettem.

Losonczy_Levi_Kecskemet_202009MGR_IMAGES_GM20200920_364_031

Örülök, hogy ilyen jó volt a tempóm, akár egy második, harmadik hely is meglehetett volna. Legközelebb már ez lesz a cél, na meg a türelem és a pontosság.“

EREDMÉNYEK

Losonczy Levente, SeniorMax

Összesített eredmény: 5. 

Szuperdöntő: 3.

Döntő: 8.

Elődöntő: 4.

Időmérő: 7.

Résztvevők: 1

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: