DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
Gokart

MHH Kart Team: Az első pole-pozíció

Pályafutása legjobb időmérőjét futotta az MHH Kart Team két junior versenyzője. Krózser Menyhért először szerzett pole-pozíciót a Junior kategóriában, Losonczy Levi edzés nélkül, betegen futott harmadik időt a Seniorban. Fodor Géza egy nehéz hétvégén mentett pontokat a közös Central European Rotax Max Challenge (CEE) és magyar bajnoki futamon.

Ismét szintet lépett Krózser Menya, akinek eddig a Junior kategóriában az időmérő volt a gyenge pontja. Most egy igen erős mezőnyben sikerült megszereznie a pole-pozíciót. Az elődöntőben második lett, a döntőben harmadiknak futott be, de sárgazászlós előzés miatt visszasorolták a tizedik helyre. A szuperdöntőben innen kapaszkodott fel és már éppen a negyedik helyért harcolt, amikor összeakadt az ellenfelével és kiesett.

Krozser_20200830_Bruck_RMC Bruck Menya 2020 2



„Nagyon jó volt Menya tempója, nem csak az időmérőn, hanem a versenyen is – mondta Krózser Menyhért senior csapatvezető. – Akár a legjobb Junior eredménye is lehetett volna. A beállítások terén egy hajszállal lehettünk volna jobbak, de az elődöntő második helye magáért beszél.

A döntőben a sárga zászlós előzés tanulságos volt, bár elég nehezen látszik az a poszt, de ettől függetlenül figyelni kell erre is egy versenyzőnek. A szuperdöntő ütközése pedig sajnos benne van ebben a sportban. Összességében nagyon elégedettek vagyunk. Az év eleje óta sok munkát öltünk a kategóriaváltásba, ami most versenyről versenyre egyre jobban beérik.“

Losonczy_20200830_Bruck_HMD_5386

Igazi hős volt Losonczy Levi a hétvégén, aki megfázással küszködött, szombaton még lázas is volt, így összesen két bemenete volt az időmérő előtt. Vasárnap a warm upot is kihagyta, hogy erőt gyűjtsön, ami sikerült is neki, hiszen a Senior kategóriában harmadik időt futott. Az elődöntőben azonban a betegség felülkerekedett, ezt a futamot még becsületből teljesítette, de a döntőben és a szuperdöntőben már nem állt rajthoz.

„Pár nappal a verseny előtt fáztam meg – mondta Levi. – A gokartban pedig elég kellemetlen, amikor az ember ötméterenként köhög. Szombaton így csak kétszer ültem gokartban. Vasárnap életem legjobb időmérőjét futottam, engem is meglepett a harmadik hely.

Az elődöntőben a rajtom jó volt, csatáztam a dobogós helyezésekért, de a második körtől elkezdett fájni a mellkasom, onnantól nem tudtam száz százalékosan koncentrálni. Azt a futamot még be akartam fejezni, hátha csoda történik, de nem javultam, így a döntőben már nem álltam rajthoz. Sajnálom, hogy így alakult, mert az elmúlt hétvégi Clio-futam után szerettem volna egy jó versenyt futni.“

Fodor_20200830_Bruck_CEE Bruck photos_ Fodor17

Nehéz hétvégéje volt Fodor Gézának a DD2 Masters mezőnyben , akinek az új váza nem érkezett meg, ezért megint kölcsön vázzal kellett versenyeznie. Ennél sokkal nagyobb problémát okozott azonban, hogy a munkahelyi elfoglaltságából nehezen tudott kizökkeni, így több hibát is vétet.

„Sajnos ez az időszak elég kemény minden munkahelyen. Általában szombaton már a versenyzésre tudok koncentrálni, hiszen ez a lehető legjobb kikapcsolódás a munkából, de most nem ment – mesélte Fodor Géza.

– Az időmérőben maradt bőven. Az elődöntőben megforogtak előttem, le kellett mennem a pályáról, hogy kikerüljem az ütközést. Utána adódott egy előzési lehetőség, amire lecsaptam, de összeakadtunk.

A döntőt jól raktam össze, ott DD2 Mastersben második lettem. A szuperdöntőben viszont senkitől sem zavartatva lecsúsztam a pályáról, a gokart olyan ütést kapott, hogy leesett a légszűrőház, majd kiesett a légszűrő is, így fel kellett adnom a versenyt.

Főleg ezt az utolsó futamot sajnálom, mert ilyen hibát már nagyon régen nem vétettem. Sokkal jobban ott kellett volna lennem fejben, de ezt most nehéz volt megvalósítani.“

Krozser_20200830_Bruck_RMC Bruck 2020 Podium4

EREDMÉNYEK

Krózser Menyhért, Junior Max

Összesített CEE: 11.

Összesített magyar bajnoki: 6.

Szuperdöntő: kiesett

Döntő futam: 10.

Elődöntő futam: 2.

Időmérő: 1.

Résztvevők: 26

Losonczy Levente, Senior Max

Összesített CEE: 24.

Összesített magyar bajnoki: 7.

Szuperdöntő:nem indult

Döntő futam: nem indult

Elődöntő futam: 12.

Időmérő: 3.

Résztvevők: 29

Fodor Géza, DD2 Master (DD2)

Összesített CEE: 4.

Összesített magyar bajnoki: 2.

Szuperdöntő: kiesett

Döntő futam: 2. (11.)

Elődöntő futam: 5. (16.).

Időmérő: 2. (14.)

Résztvevők: 6 (20)

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: