DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Gokart

Az MHH Kart Team újra rajtra készen

A hétvégén kezdődik a Gokart Országos Bajnokság, amelyre az MHH Kart Team versenyzője, Krózser Menyhért másodszor is felkészült, míg a csapat másik tagja, Losonczy Levente két sikeres Renault Clio teszten vett részt.

Menya tavaly Micro után a Mini kategóriában is megnyerte a magyar bajnokságot és már a szezon végén kipróbálta magát a Junior kategóriában. Az idei év első hónapjait teszttel töltötte és a csapat tervei szerint március közepén állt volna rajthoz az első versenyén, amely elmaradt, azonban most már semmi sem állíthatja meg hogy megkezdje első Junior szezonját.

MHH_Team_DSC_0149



„Március közepére időzítettük Menya formáját, de a szezonkezdet elmaradt – mondta Krózser Menyhért senior, csapatvezető. – A másfél hónapos kényszerszünet után május elején folytattuk a felkészülést, ekkor egy kisebb sérülés is hátráltatta Menyát, aki ráadásul sokat nőtt az utóbbi hónapokban.

A múlt héten azonban sikeres teszten vettünk részt, szerintem jó formában van Menya, a technika és a csapat is jól összeállt, úgyhogy bizakodók vagyunk a szezon első futama előtt.

MHH_Team_HMD_6312

Lassan a nemzetközi bajnokságokat is kezdik kiírni, az biztos, hogy az első három versenyünk Kecskeméten lesz, előbb két magyar bajnoki, aztán az első CEE-futam.“

Losonczy Levente az idén vegyes programot tervez, amelyben a gokart mellett egyre nagyobb hangsúlyt kap a karosszériás versenyzés, a Renault Clio Kupában. Levi május elején, hét hónap szünet után tesztelhette a Cliót.

MHH_Team_184

„Nagyon eredményes tesztjeink voltak – mesélte Levi. – Először csak az volt a célunk, hogy a hosszú kihagyás után visszarázódjak és gyűljön a kilométer. Úgy tűnik azonban, hogy a tavaly szerzett tapasztalatok a télen leülepedtek és sokkal természetesebben, könnyebben ment minden.

Tavaly októberben próbáltunk ki új beállításokat, amiket akkor nem tudunk sokáig tesztelni, most ezekkel a beállításokkal kezdtünk és sokkal jobb lett az autó. A csapat szerint ez volt az eddigi legeredményesebb tesztem.

A Clio Kupa mellett gokartban is szeretnék indulni, de a magyar bajnokság szezonnyitóját kihagyom. A gokartom Ausztriában van, úgyhogy azzal meg kell várni a határzár felnyitását. Mindenképpen szeretnék gokarttal is versenyezni, de a Clio élvez prioritást.“

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: