DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Gokart

Egy magyar versenysorozat már május végén elstartol!

Nem tétlenkednek a gokartosok, és zárt kapuk mögött már három hét múlva szezonnyitót tartanak. A ralikrosszosok is hajlottak volna a hónap végi startra, de a kezdés júliusig csúszik.

Akárcsak a nemzetközi színtéren, a koronavírus Magyarországon is megbénította az autósportot. A versenyzés azonban máris éledezni kezdett az április 30-i kormányrendeletnek köszönhetően, amely május 4-től fogva újra engedélyezi a sportesemények nézők nélküli megrendezését, valamint az edzéseket. Azaz hétfőtől fogva újra szabad tesztelni az egész ország területén, rövidesen pedig már versenyt is tartanak.

A gokartbajnokság indul el leghamarabb, május 29-31-én Kecskeméten. „Lépésről lépésre, de elindítjuk a Gokart Országos Bajnokság idei szezonját! A megfelelő óvintézkedéseket megtesszük, és meg is követeljük majd mindenkitől (zárt kapus versenyek, távolságtartás, maszk használat stb.)” – olvasható a Magyar Gokart Szövetség Facebook-posztjában.

 

A hazai ralikrosszban is kijelölték a szezonnyitó időpontját. Az Off-road Szakági Bizottság már a pünkösdi (május 31. – június 1.) máriapócsi futam megtartását szorgalmazta, de a versenyigazgató későbbi időpontra halasztotta az eseményt. Az ausztriai, Fuglauba kiírt bajnoki futamot a rendező szintén lemondta, ezt a versenyt nem fogják pótolni. A szakági döntés alapján így az évad július 11-12-én, Kakucson indul, a nem végleges naptár a következőképp néz ki öt állomással:

2020.07.11-12 Kakucs

2020.08.22-23 Greinbach     

2020.09.12-13 Kakucs          

2020.10.10-11 Máriapócs     

2020. Máriapócs (később kerül meghatározásra)

2020.10.24-25 Slovakia Ring (tartalék időpont, kizárólag akkor, ha a magyar versenyek közül valamelyik nem megrendezhető)

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: