Steward
Gobodics Tamás
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2020. december 2. szerda
Gokart

MHH Kart Team: Végre verseny!

Hosszas alapozás után a Central European Rotax Max Challenge (CEE) Bónusz Kupáján kezdte meg az idei versenyzést az MHH Kart Team az ausztriai Pachfurthban. Losonczy Levente kalandos hétvégén szerezte meg a Senior kategória 12. helyét.

A szokásosnál hosszabbra nyúlt az idei felkészülési időszak az MHH Kart Team versenyzői számára. Losonczy Levente az idén a Renault Clio Kupára koncentrál, amelynek nagyszerű kiegészítése a gokartozás, míg Krózser Menyhért Mini kategóriáról Juniorra váltott, és az év első hónapjait a nagyobb váz kitapasztalására és tesztelésre szánta.

gokart-mhh-kart-team-00A csapat első versenye így a CEE Bónusz Kupa volt, amelyen egyedül Losonczy Levente állt rajthoz. „Nagyon készültem az idei első versenyemre” – mondta Losoncy. „Az előző héten teszteltem, és egész jó időket sikerült futni. Csütörtökön a határzár miatt a mezőny fele hazament, de így is maradtunk 22-en. Az időmérőn hetedik lettem, de csak hat század másodperccel maradtam el a pole-tól.”

Az elődöntőben 7. lett Levente, a döntőben pedig a negyedik helyért harcolt. „Már megvolt az előzés, viszont alulról nem volt erő a motoromban, és egy négyes vonat elment mellettem. Én is helyezkedhettem volna jobban – a Clio Kupa után a gokart egészen más –, nem fogható minden a motorra.”

Később a célegyenesben ütköztek Losonczy előtt, és egy lerepülő kipufogó eltalálta az első spoilerét, ami beesett, ez pedig a gokartsportban ütközésnek számít, amiért öt másodperc büntetés jár, így 17. lett. A szuperdöntőben innen a 12.-re tornázta fel magát, viszont az egész futam alatt övé volt a leggyorsabb kör. „Tanulságos verseny volt, az eredmény lehetett volna jobb is, de a tempómmal elégedett vagyok. Várom a következő lehetőséget a versenyzésre, de hogy ez mikor lesz, az nem rajtunk múlik.”

A cikk eredetileg az Autósport és Formula Magazin 2020. áprilisi számában jelent meg, amely online megtekinthető itt:

https://issuu.com/formula-magazin/docs/formula_2020-04_rgb

Az Autósport és Formula Magazin 2020. áprilisi száma letölthető itt:

AFM 2020-04

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?