DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Gokart

MHH Kart Team: Menya a Grand Finalen

Érett versenyzéssel fejezte be az idei Rotax Max szezont Krózser Menyhért, az MHH Kart Team 11 éves pilótája.

Az olaszországi Sarno adott otthont a Rotax Max Grand Finalnek, amelyre a nemzeti és a nemzetközi Rotax bajnokságokból lehetett ticketet szerezi, így csak a legjobbak állhattak rajthoz. Menya a magyar bajnoki címével vívta ki az indulás jogát a Mini Max kategória 36 fős mezőnyébe.

Menya_Rotax Grand Finals 2019102690



A verseny előtti sorsoláson nem túl szerencsésen húzott motort, amelyről már az első szabadedzésen kiderült, hogy az egyik leggyengébb a mezőnyben. Menya ennek ellenére hősiesen végigküzdötte a többnapos eseményt. Az elődöntők összesített eredmény alapján 16. volt, az elődöntőben 29. a döntőben pedig 20. lett.

Teljesítményével kivívta a csapat görög coacha, Csicsi elismerését is, aki szerint megérett a kategóriaváltásra és jövőre juniorban indulhat.

„Rossz motort húztam és a vázat sem tudtuk igazán jól beállítani – foglalta össze a hétvégét a rá jellemző tömörséggel Menya. – Ez elég nagy hátrányt jelentett, ami miatt nem tudtam az élmezőnyben versenyezni. Viszont így is jót harcoltam és megpróbáltam kihozni a technikából a lehető legtöbbet.“

Menya_Rotax Grand Finals 2019102676

„A motorválasztás eléggé megpecsételte a hetünket – mondta Krózser Menyhért senior, csapatvezető. – Az első bemenetnél még mindenki azonos karburációt és áttételt használt, ott látszott, hogy a mezőny egyik leggyengébb motorját kaptunk. Sajnos ez benne van ebben a sorozatban. Próbáltunk rajta javítani, néha sikerült felhúzni egy közepes szintre, de többre nem jutottunk vele.

Menya viszont jól vezetett. Csapatunk coacha, Csicsi is kiemelte, hogy a nehézségek ellenére nagyon odatette magát és próbálta a legjobban kihozni a lehetőségekből, ami érett versenyzésre utal. Remélem, legközelebb nagyobb szerencsénk lesz.“

EREDMÉNYEK

Krózser Menyhért, Mini Max

Résztvevők: 36

Döntő: 20.

Elődöntő: 29.

Előfutamok összesítve: 16.

2. előfutam: 20.

1. előfutam: 15.

Időmérő: 21.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: