Steward
Admin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2020. április 5. vasárnap
Gokart

MHH Kart Team: Levi győzelemmel tért vissza

Szinte napra pontosan egy évvel balesete után tért vissza a gokartpályákra Losonczy Levente, aki a Rotax Max Grand Festivalon mutatkozott be a legmagasabb, senior kategóriában.

Az MHH Kart Team versenyzőjének a visszatérés és a bemutatkozás is jól sikerült, hiszen nagy fölénnyel megnyerte a versenyt. 

Levi tavaly július végén, Adrián egy olasz bajnoki futamon ütközött és törte el a combcsontját. Ennek a rehabilitálása vett igénybe egy évet. Az idén már két Renault Clio Kupa-futamon rajthoz állt és gokarttal is tesztelt, de a versenyzéssel eddig várnia kellett, hiszen ez a szakág sokkal jobban megterheli a testet és lábat. 

20190816_Bruck_LosonczyLevi_A970CC06-C2DE-4593-AF52-328713A7D80D„Nagyon jó volt újra gokartozni és versenyen indulni – mosolygott Levi. – Lehet, hogy furcsán hangzik, de semmi nyomát nem éreztem az egy év kihagyásnak. Azonnal jött minden mozdulat, fizikálisan pedig ugyanolyan felkészült vagyok, mint egy éve. 

A senior kategóriában a váz hasonló, mint amivel korábban versenyeztem, a motor egy kicsit erősebb, ami körönként öt–hat tizedet jelent. 

A verseny jól sikerült, nagyon jó gokartot kaptam a csapattól, a döntőben az első helyről rajtoltam és négy kör után már két másodperc előnyöm volt, amit a hátralévő 17 körben tízre növeltem és nyertem. 

Szeretnék az idén még pár gokart versenyen rajthoz állni. A győzelmemmel szereztem egy ticketet a Rotax International Finalra, Le Mans-ba, de sajnos nem tudok indulni, mert a hétvégén a Renault Clio Kupában versenyzek. 

A gokart mellett nagyon tetszenek a karosszériás autók is, szeretnék ebben a szakában is bizonyítani.“

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?