Steward
Admin
AJÁNDÉK DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2020. június 3. szerda
Gokart

MHH Kart Team: Kalandos éjszaka

Különleges, éjszakai versenyen vett részt Krózser Menyhért az olasz WSK-bajnokság Mini kategóriájában, ahol két héten belül másodszorra is döntőbe jutott.

Nem tétlenkedett az MHH Kart Team, a lonatói és adriai WSK-futamok között eltelt alig pár napban, hiszen csapatot váltottak. Menya a Team Driver színeiben indult, amely a Kart Republic gyári csapatának számít a Mini kategóriában.

20190629_WSK_Adria_Menya_1A Kart Republic felügyeli többek között a Sauber Forma–1-es csapatának és az F1-es világbajnok Nico Rosbergnek a gokart csapatát is.

A váltás nem volt zökkenőmentes, hiszen a hétvégén több műszaki hibával is küzdöttek, de úgy tűnik, a Team Driver jobban megfelel az MHH Kart Team elvárásainak.

„Sok apró, bosszantó hibánk volt a hétvége alatt, az edzéseken hol a benzin folyt ki a tankból, hol a motor nem ment. Háromszor kellett Menya ruhájából kimosni a benzint – mondta Krózser Menyhért senior csapatvezető. – Ettől függetlenül nagyon jó a hangulat a csapatban, nyugalom van és még a műszaki hibák ellenére is biztató volt a hétvégénk.

20190629_WSK_Adria_Menya_2

A verseny pikantériája volt, hogy délután négykor kezdődött a program és volt olyan előfutamunk, ami hajnal egykor rajtolt. Ez még egy felnőttet is megviselne, de Menya egész jól bírta.

Az időmérőn nem jött ki jól a lépés, a 74 indulóból 33. lett. Az előfutamokban a 13–14. helyről rajtolt. A négy futamból kettő jól sikerült, a 7. és a 9. helyen végzett. Egyszer kilökték, az utolsó előfutamban pedig nem volt a legharapósabb formájában.

Az elődöntőben a rajtnál hátraesett, innen jött fel a 17. helyre. A döntőben az utolsó sorból indult, de már az első kanyarban 11–12-őt előzött. Egy balesetnél azonban oldalról nekimentek, felrepült a levegőbe és ahogy földet ért, elgörbült a váza.

20190629_WSK_Adria_Menya_4

Piros zászlóval megszakították a versenyt, a megismételt rajtnál megint hátulról indult, de a görbe vázzal öt–hat tizeddel volt lassabb mindenkinél. Becsületből befejezte a futamot az utolsó helyen. A leintés után pedig még arra is volt energiája, hogy drifteléssel szórakoztassa magát.

Összességében pozitív volt a hétvégénk, látszik, hogy ennél a csapatnál sokat fejlődhet Menya. Most egy kicsit pihenünk, mert két hét alatt két WSK-futamot teljesíteni elég fárasztó volt, aztán újra támadunk.“

EREDMÉNYEK

Krózser Menyhért, Mini

Résztvevők: 92

Döntő: 32.

A elődöntő: 17. (33-ból)

Kvalifikációs futamok összesítve: 33. (76-ból)

BC előfutam: 17. (30-ból)

AC előfutam: 9. (29-ből)

CD előfutam: 28. (30-ból)

CE előfutam: 7. (29-ből)

Időmérő összesítve: 33. (74-ből)

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?