DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Gokart

MHH Kart Team: Menya első ROK győzelme

Pályafutása egyik legnagyobb sikerét érte el Krózser Menyhért a ROK sorozat jesolói fordulóján, ahol a Mini kategóriában az időmérőt, az elődöntőt és a döntőt is megnyerte, ezzel megszerezte első ROK győzelmét.

Az MHH Kart Team 11 éves versenyzője az idén már a Rotax CEE Bónusz Kupát és a CEE első bajnoki futamát is megnyerte, mint ahogyan a magyar bajnokság első két versenyén is az élen végzett. A mostani volt idei ötödik – egyben legértékesebb – győzelme.

20190525_Krozser_ROK_Jesolo__D4F7306



„Nagyon jó hétvégénk volt, Menya nem csak eredményesen, de okosan is versenyzett és nagyon büszkék vagyunk rá, hogy a CEE után az egyik legrangosabb olasz bajnokságban is győzni tudott – mondta Krózser Menyhért senior, csapatvezető.

25-en indultak Miniben, sokan jöttek a WSK-ból és az élmezőny az olasz bajnokságokban megszokottan erős volt. A warm upon Menya minket is meglepett, amikor öt tized másodperccel volt gyorsabb mindenkinél, de az éles futamokon már kisebb volt a különbség.

20190525_Krozser_ROK_Jesolo_DSC_3576

Az időmérőt, az elődöntőt és a döntőt is megnyerte, ami hatalmas dolog egy ilyen mezőnyben. Más beállításokkal versenyeztünk, mint az ellenfeleink, ezért Menya az első körökben egy kicsit visszaesett, de az elődöntőben és a döntőben is felkapaszkodott az első helyre. Okosan versenyzett és hatalmas oda-visszaelőzős csatákban volt, én pedig rettenetesen izgultam a pálya szélén.

Ezúttal nem volt velünk Menya állandó szerelője, Németh Balázs, aki szeptembertől egyetemi tanulmányokba kezd, most az AV Racing nagyon rutinos szerelője, Paolo foglalkozott Menyával. Ez is egy új feladat volt számára, de sikerült jól megoldania.“

20190525_Krozser_ROK_Jesolo_4SI_1938

EREDMÉNYEK

Krózser Menyhért, Mini ROK

Résztvevők: 25

Döntő: 1.

Elődöntő: 1.

Időmérő: 1.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: