DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Gokart

MHH Kart Team: Másodszorra is kettős győzelem

Újabb kettős győzelmet aratott az MHH Kart Team a magyar bajnokság második fordulóján, Kecskeméten, ahol Krózser Menyhért Mini Max, Fodor Géza pedig DD2 Masters kategóriában győzött.

Mivel a szezonnyitó futamot is megnyerték, így mind a ketten a bajnokság élén állnak.

20190518_Menya_Kecskemet_DSC_9583



„Nagyon jó versenyünk volt – mondta Németh Balázs, Krózser Menyhért szerelője. – Menya már az edzéseken is jól szerepelt, az időmérőt annak ellenére megnyerte, hogy ő volt az egyetlen, aki nem szélárnyékban ment.

Az elődöntőt és a döntőt is simán hozta. Ami számomra a legmeggyőzőbb volt a teljesítményében, az az, hogy nagyon egyenletes köridőket tudott futni, a legjobb és a legrosszabb köre között sem volt másfél tizednél több.

20190518_Menya_Kecskemet__HAD0626

A pálya irányát erre a versenyre megfordították, így gyakorlatilag új nyomvonalon mentünk, amit nagyon gyorsan megtanult. Itt is mérhető a fejlődés, hiszen egy éve még el kellett neki magyarázni a pályát, most viszont erre már nem volt szükség.

Nagyon jó felkészülési verseny volt a hétvégi ROK-futam előtt.“

20190518_Fodor_Kecskemet__HAD0992

Bár a DD2 Mastersben győzött Fodor Géza, saját teljesítményével nem volt elégedett.

„Sajnos most is elég kevesen voltunk, a Masters mezőnyben hárman, a DD2-vel együtt pedig öten – mondta Fodor. – A gokartom jó volt, a karburációm viszont nem, ezért hiába rajtoltam a döntőben az első helyen, csak negyediknek fordultam.

Sikerült feljönni (a DD2 mezőnyben) a második helyre és itt is futottam be. Nagyon bosszant ez a hibám, de ebből is tanulni kell. Készülök maratoni futóversenyekre és északi teljesítménytúrára, de szeretnék gokartban is bizonyítani, kijutni a világdöntőre, mert ott még tartozom magamnak egy jó szerepléssel, de úgy tűnik egy kicsit túledzettem magam.

20190518_dobogo_Kecskemet__DSC1593

A hétvégére nagyon fáradtan érkeztem és nem voltam elég motivált sem, amit nem engedhetek meg magamnak. Két hét múlva rendezik az első Euro Trophy fordulót az olasz Adria versenypályán amit nagyon kedvelek, arra a versenyre szeretnék jobban felkészülni.“

EREDMÉNYEK

Krózser Menyhért, Mini MAX

Résztvevők: 7

Összesített eredmény: 1.

Döntő: 1.

Elődöntő: 1.

Időmérő: 1.

Fodor Géza, DD2 Masters

Résztvevők: 3 (DD2 5)

Összesített eredmény: 1. (DD2 2.)

Döntő: 1. (DD2 2.)

Elődöntő: 1. (DD2 1.)

Időmérő: 1. (DD2 1.)

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: