DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Gokart

MHH Kart Team: Teszt, tanulás, felkészülés

Az olasz X30-as bajnokságban próbált szerencsét Krózser Menyhér, az MHH Kart Team versenyzője. Mivel május elején a WSK-ban nem volt futam, a csapat teszt, tanulás és felkészülés céljából látogatott el a már ismert Adria Racewayre.

Menya ezúttal az MHH Kart Team saját gokartját használta, de más motorral és más gumival versenyzett, mint szokott. A tanulás jól sikerült, hiszen az esővel és egy műszaki hibával is meg kellett küzdenie.

Krozser_WSK_20190127_23822_552_MENYHERT KROZSERK.60 MINI_9901_1



„Elégedettek lehetünk a hétvégével, hiszen tapasztalatot akartunk szerezni, erre pedig tökéletes volt a verseny – mondta Krózser Menyhér Senior, csapatvezető. – Az X30-ban saját vázzal mentünk, amit a legutóbbi CEE futam óta kicseréltünk.

Más motort és más gumit használnak ebben a bajnokságban, mint amivel mi eddig versenyeztünk, úgyhogy ez is egy feladat volt Menya számára. Kifejezetten örültünk az esőnek is, mert vizes pályán az idén még nem jött ki jól a lépés.

Az időmérőn nyolcadik volt, az elődöntőben a harmadik helyre jött fel, de aztán elfékezte magát és visszaesett az ötödikre. A rajtnál beesett a spoilere, amiért büntetést kapott, így kilencedik lett.

A döntőben beázott az elektronikája és egy műszaki hibás gokarttal lett 15. Ezt is meg kell tanulni, hogy ilyen körülmények között hogyan tudod kihozni magadból a legjobbat.

Menya teljesítményével elégedettek vagyunk, szerintem nagyon sokat tanult ezen a hétvégén is.“

EREDMÉNYEK

Krózser Menyhért, Mini X30

Résztvevők: 21

Döntő: 15.

Elődöntő: 9.

Időmérő: 8. 

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: