DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Gokart

Felébredt téli álmából a gokart

A Kakucs Ringen vette kezdetét a 2019-es Országos Gokart Bajnokság, ahol villogtak a tavalyi győztesek, de persze néhány trónkövetelő megmutatta, hogy idén szeretnék megnehezíteni társaik dolgát.

Egyúttal a Közép-európai Zónabajnokság (CEE) is elstartolt Adriában, ahol több magyar gokartos is dobogóra állhatott, de közülük is kiemelkedtek négyen: Krausz Dániel, Krózser Menyhért, Kovács Zsombor és Fodor Géza is diadalt aratott a kategóriájában.

Hosszú, több mint hét hónapos szünet után rajtolt el az Országos Gokart Bajnokság mezőnye. A 2019-es szezon Kakucson vette kezdetét, ahol a tavalyról ismerősen csengő nevek idén is ott voltak az élmezőnyben, de persze akadt néhány kihívó, akik már most bejelentkeztek az idei bajnoki címért.

A legkisebbnek számító MicroMax kategóriában Krausz Dániel bizonyult a legjobbnak, mögötte viszont a dobogós helyekért óriási küzdelem folyt. A Körmöczi Ákos–Benett Gáspár–Molnár Martin hármas között fél másodperc sem döntött, végül ebben a sorrendben látták meg a kockás zászlót.



Eggyel feljebb, a MiniMax géposztályban Krózser Menyhért magabiztosan húzta be a győzelmet, mögötte Faltusz Dávid és Krausz Dániel ért be a célba. A Max Junior kategóriában Dominkó Arnold nyerte meg a nyitófordulót, aki Válint Balázzsal vívott hatalmas csatát az első pozícióért. A harmadik helyet Lantos Szabolcs szerezte meg, a tavaly a MiniMax kategóriában diadalmaskodó Sugár Dániel a negyedik helyen végzett, a szintén szintet lépő Krepcsik Áron pedig a hetedik pozíciót csípte el.

A Max Senior kategóriában Kovács Gábor Roland diadalmaskodott a szezonnyitón, a DD2/DD2 Masters osztályban pedig Fodor Géza szerezte meg a győzelmet. Itt másodikként Kovács László, harmadikként pedig Gyutai Péter látta meg a kockás zászlót. A váltós gokartokkal indulók között tavaly Vingler Attila az összes futamot megnyerte, s úgy tűnik, idén sem adja lejjebb, a rutinos versenyző ugyanis magabiztos, 12 másodperces előnnyel zárta elsőként a KZ2-es kategóriát.

A második fordulóra május 18-án, Kecskeméten kerül sor.

Ami a CEE-t illeti, a legalacsonyabbnak számító, MicroMax géposztályban a szuperdöntőben a szlovák Matej Konik bizonyult a legjobbnak Olaszországban, de honfitársunk Krausz Dániel mindössze másfél másodperces hátránnyal ért mögötte célba, így a második helyet szerezte meg. Az elődöntőben és a döntőben azonban nem volt ellenfele Dánielnek, aki így az első versenyhétvége után öt ponttal vezeti a MicroMax géposztály pontversenyét.

A MiniMax kategóriában Krózser Menyhért a korábbi Formula–1-es pilóta, Alexander Wurz fiával, Oscarral küzdött meg a győzelemért, és a magyar fiatalember sikeresen vette ezt az akadályt, így nemcsak a magyar bajnokság, de a CEE első fordulóját is megnyerte Menyhért, aki vezeti a bajnoki tabellát. Krausz Dániel a harmadik helyen áll egy fordulót követően.

A Rotax Max Junior szuperdöntőjében Krepcsik Áron a tizedik helyet tudta megszerezni, Sugár Dániel pedig a tizenkettedik pozícióban ért célba. A géposztályt két finn fiú, Aleksi Jalava és Miska Kaskinen uralta. Viszont a Max Senior kategóriát már a mieink dominálták: Kovács Zsombor és Sövér László küzdhetett meg egymással a győzelemért, akiket a többiek csak tisztes távolból figyelhették. Bár Sövér megfutotta a leggyorsabb kört, ezzel, illetve a második hellyel kellett megelégednie, a győzelmet ugyanis Kovács Zsombor szerezte meg a szuperdöntőben.

A Rotax DD2 Masters kategóriában Slawomir Muranski húzta be a nyitóhétvége szuperdöntőjét, de itt is örülhettünk egy szép magyar eredménynek, ugyanis Fodor Géza a második helyen ért célba a szuperdöntőn, de a pontversenyben így is a magyar pilóta áll az élen, két pontnak köszönhetően. A második fordulóra június 28–30. között kerül sor, a lengyelországi Slomczynban.

 

Az ob első fordulójának nyertesei:

MicroMax – Krausz Dániel
MiniMax – Krózser Menyhért
Max Junior – Dominkó Arnold
Max Senior – Kovács Gábor Roland
DD2/DD2 Masters – Fodor Géza
KZ2 – Vingler Attila

 

A CEE első fordulójának nyertesei:

MicroMax – Krausz Dániel
MiniMax – Krózser Menyhért
Max Junior – Aleksi Jalava
Max Senior – Kovács Zsombor
DD2/DD2 Masters – Fodor Géza

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: