DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Gokart

MHH Kart Team: Kettős győzelem Adrián

Tarolt az MHH Kart Team a Közép-Európai Rotax Max Challenge (CEE) első futamán, az olaszországi Adriában. Krózser Menyhért a Mini Max kategóriában az egykori Forma–1-es versenyző, Alex Wurz fiát, Oscart legyőzve megnyerte a szuperdöntőt és a hétvégét is.

Fodor Géza pedig kiegyensúlyozott teljesítménnyel szerezte meg a DD2 Masters első helyét. A kettős győzelem mellett természetesen a mind a két bajnokságot is vezetik.

20190407_Adria_CEE_Fodor_1_HAD1363



Olaszországban vette kezdetét az öt ország futamát felölelő rangos Rotax Max CEE sorozat, amelynek Lengyelországban, Magyarországon, Csehországban és Ausztriában lesz még versenye, amely már önmagában is garancia a rangos nemzetközi mezőnyre.

Három héttel korábban, szintén Olaszországban tartották a sorozat önálló, nem bajnoki futamát, a Bónusz Kupát, amelyet szintén megnyert Krózser Menyhért, Fodor Géza pedig akkor harmadik volt.

A bajnoki szezonnyitót az időjárás tette nehézzé, hiszen pénteken és vasárnap délelőtt is esett az eső.

„Száraz pályán nagyon jól ment Menya, de az esőben nem volt meg a versenytempónk – mondta Krózser Menyhért senior, csapatvezető. – Valószínűleg vázat kell cserélnünk, mert nagyon tolja az orrát, ami az esőben különösen kijött.

20190407_Adria_CEE_Krozser_1_DSC_1312

Menya az időmérőt megnyerte, az elődöntőben negyedik, a döntőben harmadik volt, a szuper döntőben pedig már száraz pályán hatalmasat ment és nyert, ezzel a hétvége összesített győzelmét is megszerezte és vezeti a Mini Max bajnokságot. Jól versenyzett, szép előzéseket mutatott be, pedig az élmezőny nagyon erős!“

Fodor Géza három hete is jó formában tért vissza a versenyzéshez, amit ezúttal sikerült felülmúlnia. A DD2 Masters időmérőjén negyedik, az elődöntőben harmadik, a döntőben és a szuperdöntőben második lett, de kiegyensúlyozott szereplésével megnyerte a hétvégét és a két világklasszis ellenfele, az osztrák Roberto Pesevski és a lengyel Slawomir Muranski előtt vezeti a bajnokságot.

„Az időmérőt egy kicsit elidegeskedtem, mert nem működött a műszerem – mesélte Fodor Géza. – Az elődöntőben a negyedik helyről feljöttem a másodikra, de a vizes körülmények alatt túlerőltettem a vezetést, ami miatt megelőztek.

A döntőre kezdett felszáradni a pálya, ezért slicket rakattam fel, ami jónak bizonyult. Vezettem is a futamot, de annyira az utolsó pillanatban választottuk a slicket, hogy nem volt idő áttételt cserélni, ezért a végén, a lekörözésekkor Muranski meg tudott előzni.

A szuperdöntőben a rajtnál sajnos nem kapta fel a fordulatot a motorom, ami miatt az első kanyarban csak ötödiknek fordultam, de a kör végére feljöttem a második helyre. Addigra Muranski már el tudott lépni és mivel hasonló tempót mentünk, őt nem tudtam utolérni, de Pesevskit magam mögött tartva másodiknak futottam be. A futam leggyorsabb köre is az enyém volt.

Nagyon örülük, hogy a kiegyensúlyozott szerepléssel megnyertem a hétvégét, óriási dolog volt számomra az is, hogy két ilyen világklasszissal tudtam tartani a lépést és nagyon nagy motivációt adott ez a hétvége. Égek a bizonyítási vágytól.

1MHH Adria6

Menya is kiválóan szerepelt és nagy öröm volt számunkra, hogy nézőként kilátogatott a versenyre Losonczy Levi is, aki tavaly sérült meg egy versenyen. Reméljük most már hamarosan őt is láthatjuk a pályán.“

EREDMÉNYEK

Krózser Menyhért, Mini Max

Résztvevők: 19

Összesített eredmény: 1.

Szuper döntő: 1.

Döntő: 3.

Elődöntő: 4.

Időmérő: 1.

Fodor Géza, DD2 Masters

Résztvevők: 14

Összesített eredmény: 1.

Szuper döntő: 2.

Döntő: 2.

Elődöntő: 3.

Időmérő: 4.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: