DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Gokart

MHH Kart Team: Kettős dobogó Jesolóban

Magabiztos győzelemet aratott Krózser Menyhért Jesolóban, a CEE Bonus Cup Mini kategóriájában, ahol a döntőt és a szuperdöntőt is megnyerte. Fodor Géza pedig idei első versenyén a DD2 Masters mezőnyben állhatott dobogóra.

Olaszországban rendezték a Közép-Európai Rotax Max Challange (CEE) Bonus Cup futamát, amely az ötfutamos bajnokság előtti önálló, rangos verseny. Az MHH Kart Team két versenyzővel képviseltette megát és fennállásának egyik legjobb eredményét érte el.

20190316_Menya_Jesolo_DSC_0183



„Az eredeti tervek szerint csak Fodor Géza indult volna a versenyen, aki a magyar bajnokság mellett a CEE-sorozatban is szerepel – mondta Krózser Menyhért senior, csapatvezető. – Menyával az olasz WSK és ROK sorozatokra koncentrálunk az idén, és csak pár nappal a verseny előtt döntöttük el, hogy rajthoz állunk mi is.

Jól tettük, mert nagyon sikeres hétvégénk volt. A CEE mezőnye nem olyan nagy, mint az olasz bajnokságoké, de több jó versenyző is rajthoz állt.

Menya az edzéseken még nem volt a leggyorsabb, de az időmérőre odatette magát és megnyerte. Az elődöntőben második, a döntőben és a szuperdöntőben pedig első lett, így a hétvége összetett értékelésében is megnyerte a Bonus Kupát.“

20190316_Menya_Jesolo_0_HAM7583

Míg a 11 éves Krózser Menyhért már több versenyen van túl az idén, a csapat senior pilótája, Fodor Géza fél év szünet után tért vissza a pályára.

„Furcsa, de nagyon jó volt újra versenyezni – mondta Fodor. – Két hete Görögországban voltam egy edzőtáborban, de más dolog az edzőtábor és más egy jól felgumizott, gyors pályán menni, nagyon erős ellenfelek között. A fél év kihagyást éreztem, vasárnapra rendesen elfáradtam.

20190316_Fodor_Jesolo_DSC_5164

Ennek ellenére, a szuperdöntőre éreztem rá, hol kell fékezni, mikor kell a gázra pattanni. A vége egész jó volt, de van még hova fejlődnöm. A DD2 Masters mezőnyben harmadik lettem, ami nagyon jó eredmény. Időben lehettem volna közelebb az első két helyezetthez, de ezt a két srácot nagyon nehéz lesz az idén elkapni.

Örülök, hogy újra versenyezhettem és hogy a csapatunk ilyen szép sikereket ért el.“

EREDMÉNYEK

Krózser Menyhért, Mini

Résztvevők: 21

Összesített eredmény: 1.

Szuper döntő: 1.

Döntő: 1.

Elődöntő: 2.

Időmérő: 1.

Fodor Géza, DD2 Masters

Résztvevők: 13 (29)

Összesített eredmény: 3. (11.) 

Szuper döntő: 3. (11.)

Döntő: 4. (14.)

Elődöntő: 3. (10.)

Időmérő: 3. (13.)

*Zárójelben a DD2 eredménye

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: