DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Gokart

Kovács Zsombor a legjobb 10-ben

A hétvégén került megrendezésre a WSK Final Cup második állomása, melyet Olaszországban, azon belül is Castelletto di Branduzzo csodálatos helyszínén rendeztek meg. Négy kategóriában összesen 192 versenyző igyekezett meghódítani a lehető legjobb helyezéseket.

OK kategóriában vett részt a nevezők között a fiatal magyar pilóta, Kovács Zsombor és csapata, a KSM Schumacher Motorsport is, azzal a céllal, hogy bevegyék az olasz pályát.

"Erős pénteket tudhatok magam mögött. Egész nap sikerült folyamatosan gyorsulnom, ennek meg is lett az eredménye. A selejtezőben a harmadik helyen zártam a napot, ami bizakodással tölt el a folytatást illetően.

Kovács Zsombor 2



A szabadedzéseket mindkét alkalommal a 12. helyen zártam a csoportomban. Az időmérőre sikerült tovább javítanom, így az összetettben a 11. helyre jöttem fel. A délutáni selejtező futamban az 5. pozícióból rajtolhattam, és sikerült felküzdeni magam a harmadik helyre" – kezdte a hétvége felelevenítését Zsombor

Szombaton további izgalmak és sikerek vártak a fiatal magyar tehetségre.

Kovács Zsombor 4

„A nap eseményeinek felvázolását az előző estével kell kezdenünk, ugyanis tegnap, a nap zárása után megérkeztek az új vázak, így az volt az első lépés, hogy kipróbáljuk azokat. Nos, a „tesztelés” után megállapítottuk, hogy se nem lett rosszabb, se nem jobb, így nem kellett különösebben hozzászoknunk.

Az időjárás eléggé zavaros volt. Hol esett, hol nem…. a pályán főleg a nedves körülmények uralkodtak. A Warm Up ideje alatt például esett, azonban ez nem volt olyan nagy intenzitású, amit az is bizonyít, hogy az első selejtezőn száraz gumikkal mentem. A 6. helyről indulhattam. A rajtom nagyon jól sikerült, több pozíciót is javítottam. Plusz örömforrás volt számunka, hogy a tempóm is végig remek volt. A selejtező közepe felé azonban hibáztam egy nagyobbat. Túlvállaltam magamat és a száraz gumikkal véletlenül rámentem a vizes ívre. Szerencsére ez a ballépés nem okozott komolyabb problémát, még pozíciót sem veszítettem. Sajnos azonban a kiautózott előnyom a másodikhoz képest eltűnt. Az utolsó előtti körben azonban az előttem haladó versenytársam elkövette ugyanazt a hibát, amit én is, így az az idő, amit elveszítettem, azt itt visszakaptam. Nem is kellett több, az utolsó körben sikerült megelőznöm…. második lettem.

Az utolsó selejtező sem alakult túl rosszul. Bár a rajtom nem volt annyira fényes, sikerült egy jót versenyeznem.

Kovács Zsombor 1

A rajtnál a többiek már kigyorsítottak, amikor én még a vizes részen voltam, így kipörögtek a kerekek. Veszítettem is egy pár helyezést emiatt, de sikerült visszahozni a lemaradást és az ötödik helyen zárhattam a napot. Nagyon élveztem a harcot az előttem menő gyári versenytársammal. Sikerült megfigyelnem, hogy hogyan veszi be a kanyarokat és észrevettem, hogy az utolsó résznél más íven megyünk. Ezt szerettem volna kihasználni. Kivártam az utolsó sikánig, tudtam, hogy csak egy esélyem van, azonban úgy voltam vele, hogy meg akarom próbálni. Nem jött össze, de iszonyatosan élveztem…

Nagyon jól éreztem magam szombaton .Végre minden összeállt és itt, most alkalmam volt arra, hogy megmutassam mit is tudok igazából. Az eredményeim pedig nagyon bíztatóak. „ – fejtette ki Zsombor az eseményeket.

A vasárnap azonban sajnos nem alakult ilyen fényesen, ugyanis ismételten technikai hibák köszöntöttek be Zsombor gokárján. Hazánk pilótájának tehetségét bizonyítandó, hogy még ilyen körülmények között is bejutott a legjobb 10 közé.

Kovács Zsombor 3

„Összességében az egész versenyünk úgy alakult, ahogy szerettük volna. Beértünk a top 10-be és az időkkel is ott tudtunk lenni az élmezőnyben.

Boldog vagyok, mert ezúttal nem kellett a mezőny közepén lévő „ki-ki” csatákban részt vennem, és még a technika ördögével is velem volt. Bár a döntőben a gokart sem volt 100 százalékos, elégedett lehetek az eredménnyel.

Bizakodó vagyok a jövőt illetően. A WSK Final Cup harmadik fordulója van hátra az idei szezonból, amely jövő hétvégén kerül megrendezésre az olaszországi Adria Int. Raceway-en. Szeretnék tovább javítani, és a top 10-be szeretnék kerülni. A maximumot fogom kihozni magamból!” – zárta gondolatait Zsombor.

Folytatás két hét múlva! 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: