DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Gokart

MHH Kart Team: Menya a farkasok között

38 ország 143 versenyzője vívott meg az olasz ROK-bajnokság Mini kategóriájának szezonzáró rendezvényén az International Finalen, amelyen Krózser Menyhért több figyelemre méltó eredményt mutatott fel.

Az MHH Team versenyzője a B-döntőnek tekinthető Singha Trophyba jutott, ahol kilökték, így a végeredmény nem tükrözi a teljesítményét.

Krozser_ROK_Final_2018_23822_715_MENYHERT KROZSERMINI ROK_0642



„A szezon egyik legnagyobb versenye volt az International Final – mondta Krózser Menyhért senior, csapatvezető. – Ilyen nagy mezőnyben még talán soha sem versenyeztünk, de akik év közben a ROK bajnokság élvonalában voltak, azok itt is az élmezőnyhöz tartoztak, úgyhogy a magas színvonal nem volt újdonság.

A verseny rendezése, a lebonyolítás és a hangulat is nagyon jó volt, pont olyan, mint amilyet egy világeseménytől elvársz.

Krozser_ROK_Final_2018_23822_715_MENYHERT KROZSERMINI ROK_9683

Tíz napot töltöttünk egyfolytában a pályán ami nem kis megterhelés a versenyzőknek, Menya nem fáradt el, jó volt a tempója, szépen vezetett, de ahhoz, hogy egy ilyen mezőnyben eredményes legyen egy kicsit több tűzre lenne szüksége. A téli szünetben megpróbálunk ezen javítani.“

Ezzel egyet értett Krózser szerelője, Németh Balázs is: „Menya önbizalma pár hónapja egy mély gödörbe került, ahonnan szépen kezd kijönni, de még van előtte út. Nagyon sokat fejlődött az idén és ebben a tíz napban is voltak olyan megmozdulásai, ami bizakodásra ad okot. Például az egyik futamban leállt a motorja és azonnal nyolcan elmentek mellette. Ezen felszívta magát és keményen visszavágott. Amikor utolért valakit, bumm, azonnal megelőzte.

Krozser_ROK_Final_2018_23822_715_MENYHERT KROZSERMINI ROK_4205

Ami az eredményeket illeti, egy ekkora és ilyen erős mezőnynek az első felében lenni nem rossz teljesítmény, de szerintem Menya jövőre ennél sokkal többre is képes lehet.“

EREDMÉNYEK

Krózser Menyhért, Mini ROK

Résztvevők: 143 (38 ország)

Singha Trophy: kiesett

Kvalifikációs futam: 28. (70-ből)

FL-futam: 11. (29-ből)

FI-futam: 14. (29-ből)

FH-futam: 14. (28-ból)

FG-futam: 12. (29-ből)

Időmérő összesített eredmény: 72. (143-ból)

Időmérő 4-es csoport: 16. (28-ból)

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: