DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Gokart

MHH Kart Team a cápák között

Igen komoly mezőnyben mérkőzött meg az MHH Kart Team két fiatal versenyzője az olaszországi Lonatóban, a ROK-sorozat futamán. Krózser Menyhér Mini ROK-ban 36 indulóból a 12., míg Losonczy Levente Junior ROK-ban 48 indulóból a 20. helyet szerezte meg.

Mindkét versenyző számára elsősorban a tanulás és a fejlődés volt a fontos, amit tökéletesen teljesítettek. A mezőny komolyságát mutatja, hogy Mini ROK-ban 12, Junior ROK-ban pedig 15 ország képviselői indultak. A szokásosan erős ROK mezőny pedig kiegészült olyan versenyzőkkel is, akik az egy hét múlva szintén Lonatóban megrendezésre kerülő WSK-futamra készültek.

MHH_MorvaKupa_Bruck__MG_0697



Krózser Menyhért, Mini ROK 12.

„Ezúttal is nagyon erős mezőny volt a ROK bajnokságban és mind a két versenyzőnk megállta a helyét — mondta Krózser Menyhért senior, csapatvezető. — Menya az időmérőn sokáig jó helyen állt, de a végén nem jött ki neki a lépés és a 38 fős mezőnyből a 15. lett. Tempója alapján akár az első tízben is lehetett volna.

Az első futam nem sikerült, a 21. helyre esett vissza, viszont a másodikban innen a 12. helyre jött fel. Ha egy kicsit rámenősebb, lehetett volna az első tízben is, de ne legyünk telhetetlenek. Ez volt viszont az első olyan ROK versenyünk, ahol a döntőben előre ment, nem esett vissza. Abszolút látszik rajta a fejlődés.

Egy héttel később szintén Lonatóban rendeznek WSK-futamot, ami még a ROK-nál is erősebb mezőny. Ebben a szériában ez lesz az első versenye Menyának, arra nagyon jó felkészülés volt a mostani ROK-futam.“

Losonczy Levente, Junior ROK 20.

„Rettenetesen erős volt a junior mezőny, 48-an indultak, és mind kiváló versenyző. Olyan volt, mintha cápák közé dobtuk volna Levit. Nagyon komoly csaták folynak a pályán, de a pályán kívül mindenki mosolyog, a légkör fenomenális — mondta Losonczy Csaba csapatvezető. — Az időmérőn nem volt szerencsénk, ebben a mezőnyben nem könnyű összerakni egy jó kört és 31. lett.

A selejtezőkben megosztották a mezőnyt, így mind a két futamon a 21. helyről rajtolt, az elsőben 16. lett. A másodikban már az első körben a 12. helyen állt, innen veszített két pozíciót. Az utolsó előtti kanyarban előzött, viszont akit megelőzött, az ráugratott a gokartja hátuljára és mind a ketten kiestek, de így is a 29. helyen értékelték.

A döntőben a 33. helyről indult és a 20.-ra tudott feljönni. Ha egy kicsit jobban jön ki a lépés, simán lehetett volna az első tízben, de mindentől függetlenül nagyon elégedettek vagyunk a teljesítményével, erős mezőnyben is megállta a helyét, nagyon jól dolgozott és biztos vagyok benne, hogy most is sokat tanult.“

EREDMÉNYEK

Krózser Menyhért, Mini ROK

Résztvevők: 36

Döntő: 12.

Elődöntő: 17.

Időmérő: 15.

Losonczy Levente, Junior ROK

Résztvevők: 48

Döntő: 20.

AC futam: 29.

AB futam: 16.

Időmérő: 31.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: