DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
Gokart

Krózser Menya a mély vízben

Kategóriát váltott Krózser Menyhért, a Micro Max tavalyi magyar és CEE bajnoka. Az MHH Kart Team versenyzője az idén a Minirok kategóriában áll rajthoz, többek között az olasz bajnokságban.

A kategória bemutatkozásra az egyik legrangosabb futamon, a South Garda Karting pályán megrendezett Winter Cupon (Téli Kupa) került sor, ahol 21 ország 72 versenyzője állt rajthoz. (A résztvevők számát ennyiben maximálták.)

krozser-2018-02



Az igen komoly mezőnyben Menya számára a tanulás volt a legfontosabb. Az időmérőn az 50. helyet szerezte meg, a Final Heatben pedig 48. lett. Biztató azonban, hogy ezen a futamon az ötödik leggyorsabb kört futotta.

„Nagyon kemény versennyel kezdtük az idei szezont, leginkább a Rotax Grand Finalhez tudnám hasonlítani — mondta Krózser Menyhért senior, az MHH Kart Team csapatvezetője. — Gyakorlatilag itt volt a világ elitje, a Ferrari Akadémiától kezdve a Mercedes által kiszemelt versenyzőn át az összes nagy csapatig.

Megtiszteltetés volt számunkra, hogy az első versenyünkön a gyári Parolin-csapatnál mehettünk, ahol rengeteg információt kaptunk a beállításokról.

krozser-2018-01

Amikor megérkeztünk, mindenki mondta, hogy ne várjunk nagy eredményt Menyától. Nyilván ez egy magasabb fokú versenyzés, összetettebb, több feladattal jár, úgyhogy szokni kell a közeget.

Az időmérőn nem jött ki jól a lépés, ahonnan már nehéz volt előre lépni, de voltak jó pillanatai, mint például a Super Heat ötödik leggyorsabb köre, illetve pozitívumként értékelem az egész heti teljesítményét, ahogy küzdött, ahogy ment előre minden megpróbáltatás ellenére.

Nagyon sok tapasztalatot szereztünk és az a cél, hogy az év végi döntőn már komolyan kelljen velünk számolni.“

Eredmények

Krózser Menyhért, Minirok

Résztvevők:72

Final Heat: 48.

Super Heat 2: 18.

Warm up:18

Qualifying Heat: 50.

Qualifying AC: 24.

Qualifying BC: 22.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: