DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Gokart

Menya belül mosolygott az első bajnoki címén

Két bajnoki címet is ünnepelhetett Krózser Menyhért, amikor Bruckban a magyar és a CEE bajnokságot is megnyerte a Micro Max kategóriában. Az MHH Kart Team kilenc éves versenyzője számára ez volt pályafutása első (két) bajnoki címe.

Két bajnoki címet is ünnepelhetett Krózser Menyhért, amikor Bruckban a magyar és a CEE bajnokságot is megnyerte a Micro Max kategóriában. Az MHH Kart Team kilenc éves versenyzője számára ez volt pályafutása első (két) bajnoki címe, amiért keményen megdolgozott, természetesen nagyon örült neki, de így két héttel a verseny után sem tulajdonít neki nagy jelentőséget, most már a következő feladatra koncentrál.

„Apu mondta a szuperdöntő előtt, hogy szép volt, megvan a bajnoki cím. Nagyon örültem neki, de a szuperdöntőben is rajthoz akartam állni” – mondta Menya, aki így is tett, a szuperdöntőben a második helyen ért célba, majd a depó felé tartva jöttek az újabb gratulációk: „Balu, a szerelőm volt a második, aztán az egész csapat és anyu is gratulált.”

20170910_Menya_Bruck_HAD2565 (Medium)



Arra a kérdésre azonban, hogy neki is fülig ért-e a szája, nemmel válaszolt: „Nem szoktam mosolyogni a célban, de most belül igen.”

Az első bajnoki cím, főleg, hogy mindjárt kettő is van belőle, minden versenyző számára komoly mérföldkő, amivel akár a nyomás is leeshet a válláról. Menyának évközben volt egy-két nem száz százalékosan jól sikerült versenye, de az utóbbi hónapokban kiemelkedően teljesített és nyomásnak még csak a jele sem mutatkozott rajta.

„Azt mondtam magamnak, hogy komolyan kell venni a versenyzést, meg akartam nyerni a bajnokságot, amihez jobban kellett koncentrálnom.” Ennyi a titka sőt, a bajnoki cím sem változtatott meg semmit. „Örülök a bajnoki címnek, de nem változott semmi. Jövőre is szeretném megnyerni a bajnokságot, az idén pedig még a világdöntőn is rajthoz állunk, ott is szeretnék jól szerepelni. Biztos nagy csata lesz, mindenki nyerni akar rajta, de én is.”

20170910_Menya_Bruck_HAD4521 (Medium)

Menyánál talán csak az apukája, Krózser Menyhért senior volt büszkébb, aki csapatvezetőként a pálya széléről követi fia pályafutását. Ő maga is több bajnoki címet nyert az Országos Ralibajnokságban, így kis Menya trófeája nem az első bajnoki serleg lesz a családban.

„Ez azért más, mint amikor én versenyeztem – mosolyog az apuka. – Amikor te vezetsz és beülsz az autóba, onnantól kezdve csak a versenyzéssel foglalkozol, nem izgulsz. Amikor Menya versenyez, én mindig halálra izgulom magam a pálya szélén.

Nagyon megdolgoztunk ezért a két bajnoki címért, az utolsó versenyen is oda kellett tenni magunkat. Annyira a feladatra koncentráltunk, hogy emlékszem, a döntő után volt egy pillanat, amikor ráeszméltünk, a szuperdöntő eredményétől függetlenül megvan a bajnokság.

20170910_Menya_Bruck_HAD2770 (Medium)

Akkor persze nagyon örültünk neki, de szerintem el kell telnie egy kis időnek, mire minden leülepszik bennünk. Nem ért véget a szezon, készülünk a világdöntőre, aztán lassan a következő évet is össze kell állítanunk, úgyhogy nincs megállás. Da ha azt kérdezed, mint apa milyen érzés, hogy a fiam bajnok lett: hát az felfoghatatlan.”

Az MHH Kart Team együttműködő partnerei:

Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., Cégcentrum Kft.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: