DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Gokart

Kovács Zsombor első Eb selejtezős győzelme

A Livewire Team versenyzője, Kovács Zsombor a Rotax Euro Challenge idei második fordulóján vett részt Franciaországban, Salbrisban május 24-28-ig. A kalandos versenyről a fiatal pilótával beszélgettem.

Szia, Zsombor! Mesélj nekünk a hétvégi bajnoki futamról!

Sziasztok! A szabadedzéseken végig top 3-ba voltam. Az időmérőn az 5. helyet sikerült megszereznem, aminek örültünk, bár ha nem rontok el egy kanyart a gyors körömben, akkor megnyerem. Szombaton három selejtezőnk volt, amiket az 5. helyről kezdhettem.

Az első selejtezőben 20. helyen végeztem az én hibámból kifolyólag. A második selejtezőben pedig 19. lettem, ahol sajnos megakadt a versenymotorunk így a továbbiakban kicsit gyengébb motorral folytattuk a hétvégét. Végül egy selejtező maradt hátra, amit sikerült megnyerni, ennek nagyon örültünk, hiszen ez volt életem első EB selejtező győzelmem.

Zsomi_EB_Fr (9)



Vasárnap az elődöntő majd a döntő várt ránk. Az elődöntőben 12. helyről indultam és a 6. helyen értem célba, de büntetést kaptam így 9. lettem végül. A döntőben pedig csapattársammal vívott csatában most én maradtam alul, de így is 5. lettem.

Köszönöm a családomnak, a Livewire Team-nek és az egész KMS Eurepe-nak és nem utolsó sorban a támogatóimnak, hogy segítettek elérni ezt az eredményt!

Köszönöm a riportot és gratulálok az egész Livewire Team nevében!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: