DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Gokart

Kerényi Ádám driftbajnok is megismerte az elektromos gokartot

A miskolctapolcai Avalon Park és a Formula.hu weboldal szervezésében minden hónapban más és más magyar toppilóta látogatja meg a létesítmény területén található Hell Kart & Event Centert, hogy az elektromos gokartokkal is bizonyíthassák tudásukat, és létrehozzák a pályán megforduló toppilóták toplistáját.

A játék ötödik vendége a Tomracing Motorsport pilótája, a kétszeres drift Európa-bajnok Kerényi Ádám volt. A versenyző ugyan nem tudta megdönteni a miskolctapolcai csúcsot, de a gokartos bennfentesek szerint 42,760 másodperces időeredménye így is a pálya legjobbjai közé tartozik.

avalon-park-kerenyi-adam-2

A driftversenyek világa elég távol áll a gokartozástól, így Ádámnak nem volt könnyű dolga, amikor harcba szállt a többi toppilótával


„Gyerekkoromban rengeteget gokartoztam Kecskeméten, de az utóbbi évtizedekben már csak baráti összecsapásokra futotta, az időm nagyobbik részét a drift foglalja le. Attól eltekintve, hogy én ide is nyerni jöttem, ami nem sikerült, fantasztikusan éreztem magam az Avalon Parkban, itt a környezet, a szolgáltatások minősége kifogástalan – nyilatkozott a versenyző. – Ami a 2016-os évemet illeti: egy új autóval indultam neki a szezonnak, így nem ért váratlanul, hogy hétből három versenyemet technikai hiba miatt dobnom kellett, de a kocsi tudásáról mindent elárul, hogy amikor sikerült végigmennem a pályán, mindig dobogón végeztem, így végül harmadik lettem az Eb-n. Ha idén tudunk javítani a megbízhatóságon, biztosan javítok a helyezésemen is.”

avalon-park-kerenyi-adam-1

TOPPILÓTÁK TOPLISTÁJA:

1. Tassi Attila 0:40,292

2. Szabó Krisztián 0:41,155

3. Kazár Miklós 0:42,110

4. Herczig Norbert 0:42,732

5. Kerényi Ádám 0:42,760

6. —

7. —

8. —

9. —

10. —

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: