DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 1. szombat
Gokart

Kovács Zsombor közelebb a világdöntőhöz

A Hargitai Racing ifjú tehetsége, Kovács Zsombor előbb a gokart országos bajnokság kecskeméti futamán aratott újabb dupla győzelmet, amivel közelebb került célja, az év végi világdöntőre való kijutás megvalósításához, majd a Testnevelési Egyetemen vett részt egy terheléses teszten.

Kovács Zsombor Kecskeméten is megismételte tehát brucki dupla győzelmét, miután a magyar bajnoki értékelésben az elődöntőt és a döntőt is magabiztosan megnyerte. A 12 éves tehetség ezzel az összesített pontversenyben is kezd elhúzni riválisaitól, ami egyben azt is jelenti, hogy egyre közelebb kerül a Rotax Max Challenge Grand Finals-re való kijutáshoz.

Gokart_KovácsZsombor_02

Fotó: Buczkó Andor


 

Pedig, mint édesapjától megtudtuk, nem volt zökkenőmentes számára a kecskeméti hétvége. „Nehezen indult számunkra a hétvége, de hát minden jó, ha a vége jó” – kezdi Kovács Tibor, az édesapa. „A pénteki edzéseken kisebb-nagyobb problémákba ütköztünk a beállításokkal, amiket nem is sikerült megoldanunk, ezért vázat kellett cserélnünk. Szombat este, az utolsó etapban már bizakodóak voltunk, a vasárnap reggeli warm up-on pedig már sikerült egy második időt futnunk.”

„Az időmérőn aztán egy kisebb rutintalanság miatt forgalomba kerültünk és csak hatodikak lettünk, az elődöntőben viszont egy pazar rajtot követően a második kanyarban már az első helyen fordultunk el. Utána a technika ördöge kibabrált velünk, így negyedikek lettünk. A döntőben a harmadik kanyarig nagy csatát vívtunk Sövér Lászlóval, de sikerült megőriznünk a negyedik helyet. Az első hárommal sajnos nem tudtuk most tartani a lépést, de a magyar bajnoki értékelésben sikerült ismét megszereznünk az első helyet” – vázolta fel a verseny történéseit Kovács Tibor, aki végül hozzátette:

Gokart_KovácsZsombor_01

Fotó: Buczkó Andor

„Ez egy lélektani szempontból is fontos győzelem volt, mivel Zsombor így már 16 pont előnnyel vezeti a bajnokságot, és egyre közelebb kerülünk a fő célhoz, ami a világdöntőre való kijutás. Köszönjük mindenkinek a segítséget, a támogatást és a profi szakmai hátteret, különösen Kovácsi István csapatfőnöknek, Ben George technikai igazgatónak és a Keramix Kft-nek. Készülünk a bajnokság következő versenyére, amit július 10-12-én rendeznek, a csehországi Vysoke Mytóban. Ennek keretében Zsombor a napokban egy terheléses teszten is részt vett a budapesti Testnevelési Egyetemen, ami szintén nagyon jól sikerült, és az életkorához képest egészen kiváló értékeket produkált” – mondta.



 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: