DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 11. szombat
Gokart

ProKart: Ferencz Márk célja változatlan

Nem alakult tökéletesen a gokart országos bajnokság, valamint a Közép-Kelet-Európai Rotax Max Challenge (CEE) és a Közép-Európai Zónabajnokság (CEZ) Pannónia-Ring-i fordulója a ProKart Team Hungary számára.



Az ostffyasszonyfai versenyre jócskán benépesült a Rotax Max mezőnye, mivel az ob második fordulója mellett a Közép-Kelet-Európai Rotax Max Challenge (CEE) és a Közép-Európai Zónabajnokság (CEZ) idei első összecsapását is itt rendezték. Jerkó Patrik ugyan továbbra is őrzi száz százalékos dobogós mérlegét új kategóriájában, ám csapattársa, Ferencz Márk több ízben is egy dodzsempályán érezhette magát, ahol nem jó az elöl haladónak…

„Egy jó rajt után a 4. helyig zárkóztam fel, de utána kaptam hátulról egy ütést, amitől a gokartom viselkedése megváltozott, így egyik magyar vetélytársam utolért, majd egy érdekes szituációt követően elfogyott alólam a pálya. A döntő rajtját a 7. helyről vártam, szerencsére ez is hasonlóan jól sikerült, mint a másik, és a második körben szintén a 4. helyen találtam magam. Már a 3. helyért előztem, amikor kiforgattak, és elment mellettem az egész mezőny” – mondta Ferencz Márk, majd sietve hozzátette: „A célom nem változott, idén CEE-bajnok szeretnék lenni , és úgy érzem, a mögöttem álló csapattal erre reális esélyünk van.”

Jerkó Patrik mindössze második versenyhétvégéjét teljesítette a Rotax Maxban, de ettől függetlenül megsüvegelendő az a tény, hogy eddig minden futamán dobogós helyen végzett a magyarok között. A Pannónia-Ringen egy 3. és egy 2. hellyel gazdagodott, és összesítésben a 3. helyet foglalja az ob-tabellán, közvetlenül csapattársa, Ferencz Márk mögött. „A rajtjaim nem voltak túl acélosak, de a versenyeken sokat tudtam előzni, és örülök az elért eredményeknek” – mondta el a 15 éves versenyző. 

A csapat újonca, a 13 éves Szabó Boldizsár első versenyét teljesítette nemzetközi mezőnyben, és kiválóan helytállt, hiszen Közép-Európa legjobb ifjú gokartosait végig tizedmásodperces különbségekkel tudta követni. Összesítésben a 4. helyről várja a magyar bajnokság folytatását. Ő és Ferencz Márk még az ostffyasszonyfai versenyt megelőzően a Vysoké Mytóban rendezett Morva Kupa-futamon is elindultak, így gyűjtve értékes tapasztalatokat a júliusban ugyanezen a helyszínen sorra kerülő ob és CEE-futamra.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: