DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 30. kedd
Gokart

Mindenkit elpáholt a magyar gokartos

Kancsár Ferenc győzelmével zárult az idén immár hatodik alkalommal megrendezett Rotax Winter Cup, a gokartos világ egyik legrangosabb téli megmérettetése, amely idén 25 nemzet több mint 100 pilótájának részvételével zajlott.

A magyar különítmény három főt számlált, legalábbis, ami a versenyzőket illeti: a DD2-es kategóriában Kancsár mellett Fodor Géza, míg a Senior kategóriában Nyakacska Ádám sikeréért szoríthattunk. A népes mezőny tagjai február 9. és 15. között egy héten át nyüstölték az aszfaltot a Malaga közelében fekvő spanyolországi pályán, Campillosban, és az esemény fényét, rangját tovább növelte, hogy ez a márkakupa-futam volt a Rotax legújabb generációs motorjának első éles bevetése.

A DD2-ben összesen 14 nemzet 27 pilótája feszült egymásnak a győzelemért, ám a végén a többszörös magyar bajnok Kancsár Ferenc volt az, aki örülhetett. A tavaly idehaza az év gokartversenyzőjének választott ifjú tehetség, aki február 21-én tölti be 20. életévét, már a szabadedzések, az időmérő edzés és a kvalifikációs futamok során is végig remekelt, majd az elődöntő megnyerése után a döntőben is bottal üthették a többiek a nyomát!

A 2015-ös Rotax Winter Cup győztese a DD2-es kategóriában tehát a magyar Kancsár Ferenc lett, aki győzelme jutalmaként idén ingyen és bérmentve indulhat el a Rotax Euro Challenge versenysorozat valamennyi futamán. A Birel, az ART és a Kálmán Motorsport támogatását, segítségét is élvező pilóta a korábbi években az év fő eseményének számító Rotax Max Challenge Grand Finals-on is jobbnál jobb eredményeket ért el, de mostani sikere mindenképp a magyar gokartsport aranyoldalaira kívánkozik, és egy kiváló esélyt ad számára a nemzetközi győzelmek további hajszolására. 

A DD2 másik magyar indulója, az idehaza 2014-ben két kategóriában (DD2 Masters és Rotax Max Masters) is bajnok Fodor Géza összesítésben a 17. lett, a DD2 Masters értékelésében azonban ő is dobogóra állt, mivel itt a 3. helyen végzett. Gratulálunk neki is a kimagasló eredményhez.

A Senior kategóriában érdekelt Nyakacska Ádám is becsülettel helytállt, ő a 28. helyen zárta a spanyolországi versenyt.

Az eredményeket ide kattintva lehet megtekinteni. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: