DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Formula-E

Formula-E: Evans győzött Jakartában

A másfél perces hosszabbítás után a versenyzők éppencsak el tudtak gurulni a célig a Jakarta ePrix-n, amit Evans egy merész előzéssel nyert meg Vergne-nyel szemben.

A két Techeetah kezdte az élről a Jakarta ePrix-t, Jean-Eric Vergne, Antonio Felix da Costa sorrendben, mögülük pedig Mitch Evans és Edoardo Mortara várta a rajtot a 45 perc plusz egy körös versenyen Indonéziában.

A világbajnoki éllovas Stoffel Vanddorne az első körökben egészen a hetedik helyig csúszott vissza, és már rögtön az első körökben szükség volt a safety carra, miután Rowland elhagyta az egyik kerekét. Az újraindítás után da Costa hibázott nagyot, Evans pedig át is vette tőle a második pozíciót.



Negyedóra elteltével nagy volt a verseny a vezető helyért: Vergne, Mortara, Evans és da Costa vívtak az első pozícióért.

Evans rendkívül jól taktikázott a támadó móddal, sikerült ugyanis megtartania a második helyet da Costával és Mortarával szemben, így Vergne után eredhetett a győzelemért. Nyolc perccel a vége előtt de Vriesnek kellett kiállnia a bokszba egy bal hátsó defekt miatt, Evans pedig szinte ugyanabban a pillanatban meglepte Jean-Eric Vergne-t és megelőzte a franciát.

Az utolsó körökre az akkumulátorok töltöttsége hozott némi izgalmat, Vergne konkrétan a célvonalig tudott pont elgurulni. Győzelmével Mitch Evans lett az első idén, aki háromszor is nyerni tudott már, a pole-ból induló Vergne második lett, a dobogó harmadik fokára pedig Mortara állhatott föl. A vb-éllovas Stoffel Vandoorne az ötödik helyen ért célba.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: