DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Formula-E

A Formula-E vezére elkapta a koronavírust

A Mahindra csapatfőnöke mellett az elektromos széria első emberének is pozitív eredményt mutatott ki a Covid-19-teszt. Alejandro Agag először nem vehetett részt egy versenyen a 2014-es indulás óta.

Berlinbe költözött a Formula-E mezőnye, ahol kilenc nap alatt megrendezik a bajnokság utolsó hat fordulóját, a többi nemzetközi szériából megszokott fegyelem, távolságtartás és koronavírus-tesztelés mellett. A versenysorozat hétfői beszámolója szerint a paddock 1421 tagját tesztelték, akik között két Covid-19-cel fertőzöttet találtak. Másnap a Mahindra Racing csapatfőnöke, Dilbagh Gill jelentette be, hogy ő az egyik beteg, tünetmentesen.



Szerda este fény derült arra, hogy a széria alapítója és vezetője, Alejandro Agag is koronavírusos. A spanyol Antonio Felix da Costa tegnapi győzelméről posztolt egy fotót az Instagramon, a leírásban elárulva, hogy nem nézhette élőben a nyitóversenyt.

„Gratulálok Antonio Felix da Costának a nagyszerű győzelemhez az első berlini futamon. Nagyon elszomorít, hogy életemben először ki kell hagynom egy Formula-E-futamot, ezt ugyanis berlini szobámból kellett követnem. Az érkezéskor pozitív eredménnyel teszteltek Covidra, most pedig a kiváló protokollokat követem, amelyeket mindenki biztonsága érdekében vezettünk be. Hiányzik mindenki a paddockból!” – írta a Formula-E első embere.

A Motorsport.com arról ír, hogy ha Agagnak is 10-14 napos karantént kell letöltenie a második teszteredménytől függően, akárcsak Gillnek, akkor ki kell hagynia a 2019/20-as Formula-E-szezon mind az öt utolsó futamát.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: