DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Formula-E

Egyszer még összeolvadhat az F1 és az FE

A két sorozat eggyé válásáról beszélt a Formula-E nagyfőnöke, Alejandro Agag, aki szerint erre akkor kerülhet sor, ha a Formula-E elektromos autói elérik a Formula-1-es gépek teljesítményét.

Nagyravágyó elképzeléseiről beszélt a Formula-E vezérigazgatója és megálmodója, Alejandro Agag. Az FIA e-konferenciáján festette le elképzeléseit az elektromos sorozat jövőjéről, amiben nagy szerepet kapna az F1. „Óriási rajongója vagyok a Formula-1-nek. Mindig az voltam. Hiszem, hogy a jövő autóit az elektromosság fogja mozgatni. A Formula-E pedig 25 évig az elektromos együlésesek licencének kizárólagos tulajdonosa” – idézte a Racefans Agag szavait, aki belátta, elképzelései csak a távoli jövőben valósulhatnak meg.

 fe-action12



„Amint az elektromos formulaautók teljesítménye eléri a belsőégésű motorokat használó autókét, onnantól nem látom értelmét annak, hogy külön sorozatban versenyezzünk. De ez el fog tartani egy ideig. Talán akkor már itt sem leszek, vagy legalábbis nem lesz akkora felelősségem. A lehetőség megvan az együttműködésre” – nyilatkozta.

A Formula-E 2014-ben indult útjára, jelenleg a hatodik szezonjánál tart. Bár furcsa megoldásaival sokan eleinte komolytalannak tartották, a következő szezonjában egy új szintre emelkedik, ugyanis az FIA világbajnokságként fogja nyilvántartani. Eközben a Formula-1 hetvenéves múltra tekint vissza, és esszenciájában sokkal inkább hasonlít egy klasszikus versenyautó-szériához, mint a modernebb, „fiatalosabb” felfogással működtetett Formula-E.

Érdekesség a témához, hogy a legfelső szinteken található némi átfedés a két sorozat között, ugyanis egy bizonyos John Malone az F1-et tulajdonló Liberty Mediában és az FE-tulajdonos Liberty Globalban is érdekelt. Neki egyszer még még szerepe lehet a két sorozat esetleges összeolvadásában.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: