DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 28. vasárnap
Formula-E

Utolsó körös előzés a győzelemért az év első Formula-E futamán

Egészen az utolsó körig nyitott volt a Formula-E-ben a győzelem kérdése a chilei hétvégén, végül Maximilian Günther a legjobbkor hajtott végre egy tűpontos előzést, és nyert.

A 2019-2020-as Formula-E szezon harmadik hétvégéjén a pole-pozícióból még Mitch Evans indulhatott, Maximilian Günther és Pascal Wehrlein elől. Az élen változatlan maradt a helyzet, Evans mögé azonban Wehrlein sorolt be, aki meg tudta előzni honfitársát. A szák pálya jelentette kihívásokat a rajt után többen nem tudták abszolválni, így elbúcsúztunk többek között Alexander Simstől és André Lotterertől is.

Később még csapattársak is összeakadtak, Edoardo Mortara és Felipe Massa koccanásából a brazil húzta a rövidebbet - igaz, ki nem esett sem ő, sem Mortara. Nagy csata zajlott az utolsó pontszerző helyekért is, főleg Jean-Eric Vergne-nek köszönhetően, az igazán nagy izgalmak viszont a legvégére maradtak.

Az utolsó körökben, a második támadó módnak hála, Maximilian Günther előbb Wehrleint, majd az akkor már élen álló Da Costát is meg tudta előzni, végül pedig övé lett a futamgyőzelem is. Wehrlein végül a dobogóról is leszorult, miután a pole-ból visszaeső Mitch Evans legalább annyit meg tudott menteni a futamából, hogy a dobogóra felállhasson. Wehrlein tehát negyedik lett, mögötte az újonc Nyck de Vriest intették le az ötödik pozícióban.

A nagyságrendileg két másodperces követési távolság hátrébb is tartott a hatodik Vandoorne-nal és a hetedik Di Grassival, majd a pontszerző helyek vége felé már szétszakadozott a mezőny: az utolsó pozíciókban, amelyek pontot értek, Calado, Massa és Bird futottak be.

A futam végeredménye:



FEChile

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: