DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Formula-E

Formula-E ezen a hétvégén Mexikóban már Gutierrezzel

Egyetlen nap és újra Formula-E, ezúttal Mexikóban vendégeskedik az elektromos hajtású formulaautós sorozat. Rögtön hazai versenyén debütál Esteban Gutierrez a Techeetah istállónál.

A Mexikóváros ePrix a 2016-17-es Formula-E szezon negyedik versenye. Eddig mindhárom futam igen izgalmasra sikeredett, de a végeredmény mindig ugyanaz lett, az e.dams pilótája, Sebastien Buemi győzött mindháromszor. Legfőbb kihívója az ABT istálló vezérpilótája, Lucas di Grassi, akivel tavaly is nagy harcban volt az utolsó pillanatig a bajnoki címért.

Esteban Gutierrez, aki tavaly még az F1-es Haas istállónál tekerte a kormányt, ezen a hétvégén versenyez először a Formula-E-ben, a Techeetah színeiben, Jean-Eric Vergne csapattársaként láthatjuk a mexikóit, ráadásul hazai közönség előtt. Gutierrez egész héten a rajongókkal való találkozással töltötte az időt, nagy népszerűségnek örvend a Haas tavalyi versenyzője, most is a publikum teljes támogatását élvezheti majd.

Buemi behúzza a negyediket is?


A mexikói jelenlegi csapattársa, Vergne kiváló hétvégét zárt legutóbb Argentínában, Buenos Airesben a második helyről rajtolva másodikként is fejezte be a versenyt. A Techeetah csapat számára magabiztosságot ad, hogy két egykori F1-es pilóta ül a volán mögött, a két versenyző összeadva 117 versenyen állt rajthoz.

Buemi megcélozta zsinórban negyedik győzelmét a szezonban, de ehhez az ABT és a Techeetah versenyzőinek is lesz egy-két szava, de a kiegyenlített üldözőbolyból akár a Mahindra vagy az Andretti is okozhat meglepetést. Megverik-e ezúttal Buemit és a Renault-e.dams istállót?

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: