DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Formula-E

Gutierrezt lenyűgözte a Formula-E fejlődése

A mexikói pilóta másodjára sem ragadt meg az F1-ben, így az elektromos sorozatban folytatja - állítása szerint nagyon örül ennek és lenyűgözte az FE fejlődése.

Ahogy arról már beszámoltunk, Esteban Gutierrez nem a Formula-1-ben, hanem a Formula-E-ben folytatja. A sorozat hivatalos csatornája szerint válogatott versenyeken fog indulni a mexikói, aki valószínűleg hazája futamán is rajthoz állhat majd - az FE idénye már ősszel megkezdődött, így a világbajnoki címért folyó küzdelembe sehogy sem szólhatna bele.

"Mindig is követtem a Formula-E-t, mert jó kapcsolatban vagyok Alejandróval" - utalt a sorozat első emberére, Alejandro Agagra Gutierrez. "Mindig követem a projektjeit és a Formula-E ezek egyike. Lenyűgözött az, ahogy fejlődik a széria, az elektromos autók jelentik a jövőt, úgyhogy nagyon érdekes, hogy hogyan lép előre ez a sorozat."

gutierrez-haas-brazil-2016



Gutierrez nemrég még arról beszélt, hogy szerinte elég jó a Formula-1-hez és reméli, hogy a döntéshozók alaposan nézik a statisztikákat, így jól láthatják, hogy hogyan teljesített - most viszont úgy fogalmazott, hogy örül annak, hogy bejelenthették a Formula-E-hez való csatlakozását. A sorozat számára természetesen Gutierrez is nagy név.

"A karrierje nagyon korai szakasza óta ismerem Estebant, nagyszerű pilóta. Láttam a GP2-ben, a GP3-ban és természetesen a Formula-1-ben is. Nagyon izgatottak vagyunk az érkezése miatt, különösen a mexikói futammal kapcsolatban, de szerintem ez lehet egy nagyon hosszú és sikeres pályafutás kezdete a Formula-E-ben" - mondta róla Agag.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: