DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Formula-E

FE: Buemi egyelőre verhetetlen Mexikóban

Ahogy az első edzés, úgy a második tréning is a svájci pilóta sikerét hozta, így a bajnoki éllovas várhatja a legjobb előjelekkel az időmérőt. Daniel Abt lett a második, Lucas di Grassi a harmadik.

Magyar idő szerint 17:30-kor a második szabadedzéssel folytatódott a Formula-E mexikói hétvégéjének programja. A félórás gyakorlás elején többen is komolyan elképezték magukat, Bruno Senna pedig meg is pördült, a brazil autójának hátuljával le is koccolta a falat. Később Daniel Abt gépe állt meg a pályán, amely miatt előkerültek a piros zászlók, az újraindítást követően pedig Sam Bird mérte el az első kanyar féktávját.

Buemi_FP2_DPPI



Ami az eredményeket illeti: a tréning első perceiben Jean-Eric Vergne villogott, az utolsó tíz percre fordulva viszont Abt ragadta magához a kezdeményezést. A korábbi edzést megnyerő Sebastien Buemi azonban a legvégére tartogatta a gyorskörét, amellyel a svájci rögtön az élre ugrott, s miután már nem tudták megdönteni a legjobbját, a bajnoki éllovas újabb elsőséggel hangolt az időmérőre.

Buemi mögött Abt maradt a második helyen, míg az összetettben csupán négypontos hátrányban lévő Lucas di Grassi lett a harmadik: ez már sokkal biztatóbb teljesítmény volt a brazil pilótától. Nicolas Prost végzett a negyedik, Mike Conway pedig az ötödik pozícióban, míg a legjobb tízbe Turvey, D’Ambrosio, Sarrazin, Vergne és Piquet fért még be. Az előző, argentin verseny győztese, Bird továbbra sem érzi a pályát: csupán a 15. helyen zárt a brit.

A Formula-E versenyzői legközelebb már az időmérő keretein belül gurulnak pályára Mexikóvárosban: a kvalifikáció itthoni idő szerint 19 órakor kezdődik.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: