DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 17. péntek
Formula-E

Közel-Keletre menne a Formula-E

Jelentős átalakuláson mehet át az elektromos sorozat naptára a harmadik szezonra: Montreal és Hong-Kong után egy újabb helyszín csatlakozhat a bajnoksághoz, a Közel-Keletről.

Talán nincs is még egy olyan dinamikusan fejlődő autós széria a világon, mint a Formula-E: egyre másra csatlakoznak az autógyártók a sportághoz, és több ország is bejelentette igényét verseny rendezésére. Majdnem biztos, hogy a 2016-17-es szezonban Montreal belvárosa is csatlakozik a naptárhoz, egy vadonatúj helyszínen, ősszel pedig az is biztossá vált, hogy október 9-én Hong Kong is vendégül látja a sorozatot.



Alejandro Agag, a sorozat vezetője azt nyilatkozta az Autosportnak, hogy további új helyszínek érkezésének esélye „elég magas”, majd konkrétumokkal is szolgált: „Tárgyalásban vagyunk egy pár pályával a Közel-Keletről, valamint más ázsiai, illetve európai helyszínekkel is. Nem akarjuk évről évre felforgatni a naptárat, talán kettőn módosítanánk” - mondta a spanyol.

Az FIA és a FIM prominens sorozatai, a Forma-1, a WEC, a WTCC és a Moto GP is meghódította a Közel-Keletet az elmúlt évtizedben, így csak idő kérdése, hogy a Formula-E mikor lel otthonra Katarban, Bahreinben, az Emirátusokban, vagy egy vadonatúj helyszínen. Agag azt szeretné, hogy minden verseny dátuma fix legyen már a szezon előtt - az új mexikói versenyt novemberben véglegesítették, a londoni helyszín még megerősítésre vár, és nem tudni, hogy hol rendeznek ePrix-t májusban, Németországban.

„A határidő júniusban van, de márciusra már véglegesíteni szeretnénk” - mondta Agag. „Októbertől júliusig szeretnénk a szezont, igaz, lehet módosítanunk kell rajta, mert minél később kezdünk, annál rosszabb lesz az időjárás Pekingben. Ebben a szezonban szerencsések voltunk, de lehet, hogy előrébb kell majd hoznunk - alapból viszont a helyén fog maradni” - utalt Agag arra, hogy valószínűleg a kínai főváros nyithatja majd a következő szezont is.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: