DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 18. péntek
F1

A Red Bull módosítja az autóját az FIA gyanúja után

A Red Bull elismerte, hogy létezik a kérdéses eszköz, és azt is, hogy az FIA-val folytatott egyeztetések után módosítja azt. De nem voltak szabálytalanok.

A Red Bull megerősítette egy olyan rendszer létezését, amely az RB20-as első hasmagasságát állítja be.

Az USA Nagydíj hétvégéje előtt felbukkant egy jelentés, amely szerint az egyik F1-es csapatnál olyan eszközzel kapcsolatban vizsgálódtak, amely a kvalifikáció és a verseny között változtatja az autó hasmagasságát.

Később kiderült, hogy a kérdéses csapat a Red Bull volt, amely jelenleg szoros bajnoki csatában áll a McLarennel. A Milton Keynes-i székhelyű alakulat jelenleg a konstruktőri bajnokság második helyén áll, míg a pilótáknál Max Verstappen vezeti a tabellát, miközben negyedik világbajnoki címére hajt.

SI202409220519_resize



A Red Bull elmondta, hogy megbeszéléseket folytatott az FIA-val az eszközzel kapcsolatban, és kezdeményezett egy tervet a jövőre nézve, hogy a technikai szabályok keretein belül működjön.

„Igen, létezik, bár az autó teljes összeszerelése és üzemkész állapotba helyezése után hozzáférhetetlen” - mondta a Red Bull szóvivője a RacingNews365-nek.

„Az FIA-val folytatott számos levelezésünk során felmerült ez a rész, és megállapodtunk egy tervben a jövőre nézve.”

 

Verstappen is ezt mondja

A világbajnok holland is azt hangsúlyozta a sajtónapon, hogy ez az eszköz nem arra szolgált, mint amit a riválisok és az FIA belelátott, egyszerűen könnyebb volt így elvégezni a beállításokat az autó szétszerelt állapotában.

„De ha egyszer az egész autó összeállt, nem lehet hozzányúlni. Szóval számunkra ez nem változik....mikor olvastam, arra gondoltam, hogy más csapatok csinálják ezt, aztán rájöttem, hogy a mi csapatunkkal kapcsolatos. De még csak nem is említettük az eligazításon. Szóval ez csak egy könnyebb eszköz arra, hogy ezt beállítsuk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: