DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 16. szerda
F1

Resta áll a Haas fejlődése mögött?

Günther Steiner, a Haas korábbi csapatfőnöke egy interjúban elárulta, hogy véleménye szerint Simone Restának, a csapattól januárban távozó technikai igazgatónak köszönhető az amerikai gárda idei fejlődése.

2023-ban meglehetősen gyenge szezont futott a Haas, az általuk megszerzett tizenkét világbajnoki pont pedig csak a konstruktőri tabella utolsó helyére volt elegendő. Az eredménytelenséget Gene Haas nem nézte jó szemmel, ezért az idei szezonra csapatfőnököt cserélt: a távozó Günther Steiner helyét Ayao Komatsu vette át, aki már hosszú évek óta a Haas csapatát erősítette.



A bajnoki tabellára tekintve kijelenthető, hogy a Haas eredményesebb szezont fut az idei évben, harmincegy pontjukkal jelenleg a Williams, az Alpine és a Stake csapatát is megelőzik a pontversenyben.

Az idei évben televíziós szakértőként is tevékenykedő Steiner egy interjúban arról beszélt, hogy a Haas 2024-es jó szereplése Simone Resta érdeme, akit időközben egyébéként már a Mercedes csapata szerződtetett.

„Úgy gondolom, hogy jó munkát végeznek, a legjobbját nyújtja a csapat” – felelte Steiner a RacingNews365-nek, amikor a Haas idei formájáról kérdezték.

„Ez nagyban köszönhető a tavalyi év során hozott döntéseknek is, amikor a fejlesztési irányt meghatároztuk. Simone Restának különösen nagy érdeme van a jó eredményekben, aki nemrég a Mercedeshez távozott.”

 „Tavaly júniusban leültünk, és egyetértettünk abban, hogy meg kell változtatunk az autót, hiszen nem működött. Simone ezt megtette, minden összeállt, ennek pedig egy meglehetősen jó autó lett az eredménye 2024-re.”

„Mit is jelent valójában az, hogy jó? Azt mondhatjuk, hogy nagyszerű szezonjuk van eddig, de minden relatív. A szezon kezdetén kifejezetten jól működött az autó, amit Simone vezérletével Maranellóban rakott össze a csapat.”

Steiner azt is elmondta, hogy személy szerint ő nem vár elismerést a Haas fejlődési görbéjét illetően.

„Én nem akarom bezsebelni az elismerést, hiszen ez Simone érdeme. A csapat jó eredményeket tud felmutatni, és legjobbjukat nyújtják” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: