DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 13. vasárnap
F1

Ocon: Szépen akarom lezárni ezt a fejezetet

Esteban Ocon szerint nehéz feladat lesz az Alpine számára beérni a Williamst a konstruktőri nyolcadik helyért folyó csatában. A francia szép búcsút szeretne távozása előtt az istállótól.

Szenvedős szezonon van túl eddig az Alpine csapata. A francia istálló – amelyhez az a hír köthető, hogy a Renault nemrég bejelentette, leállítja F1-es motorprogramját – a konstruktőri tabella kilencedik helyén áll csupán 13 egységgel, egyedül a nulla pontos Kick Saubert előzik meg és három ponttal vannak lemaradva a nyolcadik Williamstől. Esteban Ocon, a gárda pilótája úgy véli, hogy még ezt a három pontos lemaradást is nehéz lesz behozni az idény hátralévő részében.

„Biztos, hogy nagyon nehéz lesz. A Williams igazán felfelé ágazó tendenciát mutat jelenleg. Nagyon gyorsak voltak egész szezonban és legtöbbször valószínűleg nálunk is gyorsabbak. Jelenleg kilencedikek vagyunk a konstruktőri bajnokságban, ami sajnos jól tükrözi az autó teljesítményét. Az egész csapat mindent megtesz annak érdekében, hogy javítson a helyzeten, de nehéz lesz innen visszahozni magunkat. Természetesen nem adjuk fel, az év legvégéig a legjobbunkat fogjuk nyújtani” – idézi Ocont a motorsportweek.com.



„Ez az év tele volt problémákkal és gondokkal. Csak azt akarjuk, hogy képesek legyünk valami jót építeni, és hogy jól érezzem magam a volán mögött. Ez a legfontosabb, régóta nem adatott meg ez nekem.”

Ocon utolsó szezonját tölti az enstone-i alakulattal, 2025-től már a Haas versenyzője lesz az újonc Oliver Bearman csapattársaként. A 28 éves versenyző szép búcsút remél attól a csapattól, amellyel öt szezont (négyet az Alpine-nal, egyet pedig az elődjükkel, a Renault-val) húzott le az F1-ben.

„Nem adom fel, akkor sem, ha nagyon nehéz volt eddig. Szépen akarom lezárni a csapattal töltött fejezetemet. Eddig viszont nem úgy alakult, ahogy azt akartam. Sajnos jelenleg szomorú a vége a történetnek, de remélhetőleg kicsit fel tudjuk javítani a dolgokat és jobb teljesítménnyel tudjuk zárni a szezont” – mondta a francia.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: