DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 10. csütörtök
F1

Colapinto maradna a Williamsnél

A Williams argentinja jövő évi terveiről beszélt egy interjúban – a 21 éves versenyző jövőjét egyelőre meglehetősen homály fedi, de örömmel maradna a Williamsnél.

Franco Colapinto az Olasz Nagydíjtól kezdődően tagja a száguldó cirkusz mezőnyének, a Williams vezetése ugyanis úgy döntött, hogy még szezon közben megválnak a gyengén teljesítő Logan Sargeanttől.

Colapinto egyenesen berobbant az F1-be: jó teljesítményének és megnyerő személyiségének köszönhetően számos rajongó állandó ülést követel számára, Argentínában pedig kilőtt az F1 iránti érdeklődés.



A Williams tehetsége az Autosport.com-nak adott egy hosszabb hangvételű interjút, melyben többek között 2025-ös terveiről is kérdezték annak tudatában, hogy a Williams már a szezon korábbi szakaszában döntött versenyzőpárosáról, melynek értelmében jövőre Carlos Sainz lesz Alex Albon csapattársa a James Vowles vezette istállónál.

„Ötletem sincs, hogy mit fogok csinálni jövőre. Természetesen nagyon tetszik az, hogy James az F1-ben akar tartani engem – ezért nagyon hálás vagyok. Az F1-ben nagyon sok dolog van, amit figyelembe kell venni, számos részlet pedig eléggé keménnyé teszi a sportot. James segített nekem abban, hogy ezeket megfelelően kezeljem, illetve ő kellett ahhoz, hogy az álmom valóra váljon” – mondta Colapinto.

„A Williamsnél akarok maradni, imádom ezt a csapatot, nagyon szeretem azt, ahogy itt dolgoznak az emberek. Hálásnak kell lennem, hiszen ők azok, akik megadták a lehetőséget nekem az F1-ben való szereplésre.”

„Imádnám, ha lehetőséget kapnék a jövőben arra, hogy ezzel a csapattal versenyezzek. Ha ez nem jön össze, akkor ötletem sincs, hogy mit fogok csinálni. Az elsődleges tervem az, hogy a csapattal maradjak. Nagyon sokat invesztáltak a személyembe már az alacsonyabb kategóriákban is – mindezekért nagyon hálás vagyok nekik.”



A legjobbját nyújtaná

„Próbálom a legjobbamat nyújtani és magamra koncentrálni. Elkezdtek jönni az eredmények, ami nagyon pozitív. Majd meglátjuk, hogy mire leszek képes a következő futamokon – úgy érzem, jó versenyek állnak előttünk” – tette hozzá Colapinto.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: