DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 1. kedd
F1

„Lewisnak 40 évesen nem lesz könnyű…”

Sir Jackie Stewart szerint a kora miatt már nem lesz könnyű a Ferrarira való váltás Lewis Hamilton számára, hiába van meg a tudása és a tehetsége.

Sir Jackie Stewart úgy érzi, hogy Lewis Hamilton Ferrarihoz való váltása „nehezebbnek” bizonyul majd a kora miatt. A háromszoros F1-es világbajnok Stewart úgy véli, a hétszeres győztes Hamiltonnak nem lesz gondja a tehetségével még jövőre sem, de nagyon új lesz számára a helyzet, hogy 12 év után elhagyja a Mercedest egy ilyen ikonikus márka képviseletéért.

Arra a kérdésre, hogy mit gondol arról, hogy Hamilton jövőre, 40 éves korában csatlakozik a Ferrarihoz, Stewart a Racingnews365.com podcastjében beszélt:

Hamilton1



„Igen, ez némileg meglepett, hiszen 40 éves lesz, és egy olyan csapathoz megy, amely nemrég vált nagyon versenyképessé. A Ferrari eléggé elsüllyedt, sok bomlasztó vezetőség dolgozott ott az utóbbi években. Most már stabilabb a helyzet, és Lewis látja, hogy amikor bemegy a Ferrari gyárába, az lenyűgöző. Aligha van más ilyen márka az F1-ben, mint a Ferrari.”

Az életkorra utalva Stewart hozzátette:

„Szerintem most 40 évesen nehezebb lesz neki, mint 25 vagy 30 évesen lett volna, de még mindig megvan hozzá a képessége és a tehetsége. Ez jelenleg sem kérdés, például az idei Brit Nagydíjon is látszott, amikor két év után újra futamot tudott nyerni. Szokatlan, hogy a Ferrarihoz megy, de egyszer majd vissza kell vonulnia – viszont most még úgy érzi, hogy nem jött el az idő ehhez, és ezt meg tudom érteni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: