DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 30. hétfő
F1

Ben Sulayem szerint több dicséret és pénz járna az FIA-nak az F1-ből

Mohammed ben Sulayem szerint az FIA nem kapja meg a neki járó elismerést, és mindenki pénzt keres miatta, csak pont maga a szövetség nem.

Mohammed ben Sulayem úgy érzi, hogy az FIA jelenleg nem kapja meg a neki járó elismerést és anyagi juttatást az F1-ben végzett munkájáért cserébe. A Nemzetközi Automobil Szövetség elnöke úgy véli, hogy sok problémát megoldottak, amiért járna az elismerés és a dicséret, ráadásul mindenki jól keres az F1-gyel, csak az FIA nem – ezt mondta az Autosportnak.

Az év elején az FIA az Osztrák Nagydíjon egy új pályahatár-megoldást is bevezetett, amely a jelek szerint megoldotta a Red Bull Ringen régóta fennálló problémát, és potenciálisan más, az F1 és a MotoGP által is használt pályákon is alkalmazható.

Amikor az Autosport egy exkluzív interjú során megkérdezte Ben Sulayemet, hogy szerinte az FIA elég elismerést kapott-e azért, hogy megoldotta ezt a bizonyos problémát, Ben Sulayem így válaszolt: 

„Nem, soha nem fogjuk megkapni az elismerést. Lehetetlen. Csak szemetet fogunk kapni. Ezt én is tudom.”

f1-fia-bensulayem



Úgy véli, hogy az FIA nemcsak több elismerést érdemel, hanem a pénzügyi oldalon is többet érdemel a befektetésekért.

„Ha megnézzük, mindenki pénzt csinált az FIA-ból, mindenki, kivéve az FIA-t” – mondta. „Mindenki megkapja az elismerést, kivéve az FIA-t.” 

„Amikor átvettem, mínusz 20 millió volt a működési költségünk. Hogy miért? Mert nekünk is megvan a bevételünk, mint mindenkinek. De nézd meg a promótereket... És jó nekik és gratulálok nekik, elég okosak ahhoz, hogy ezt megtegyék...”.

„De nagyon-nagyon őszinte leszek, mint mindig. A Liberty Media nagyszerű munkát végzett az F1 átalakításában. Ha azt mondják, hogy visszacsinálnám-e, ha visszamehetnék az időben? Semmiképp sem. Nem csinálnám vissza, de biztosítanám, hogy az FIA egyenrangú fél legyen velük. Ők jó promóterek, azok. Ha ma megkérdezed tőlem: van-e valaki, aki annyira képes, mint ők? Úgy látom, hogy nincs.”

„Támogatom őket abban, amit csinálnak. Az FIA a legjobb módon dolgozik velük. De a szabályok és az irányítás az FIA munkája. És akkor mindenki keressen pénzt, hadd szórakozzanak a versenyzők, versenyezzenek biztonságosan és keressenek pénzt, aztán a csapatfőnökök pedig keressenek még több pénzt, és ez így is van. De az FIA soha nem fogja megkapni a dicsőséget. Lehetetlen.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: