DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 27. péntek
F1

Hivatalos: Liam Lawson váltja Ricciardót

Az új-zélandi pilóta másodszor is beül Daniel Ricciardo helyére, a bejelentés értelmében az USA Nagydíjtól már ő vezeti a VCARB F1-es autóját.

A Visa Cash App RB a Daniel Ricciardo távozását bejelentő közlemény után azt is megerősítette, hogy a 2024-es F1-es szezon hátralévő részében a csapat versenyzője lesz, és Yuki Tsunoda társaként fog rajthoz állni az USA Nagydíjon.

Lawson 2022 óta a Red Bull tartalékversenyzője, tavaly Zandvoortban debütált az F1-ben, amikor Daniel Ricciardo megsérült, és ezzel együtt öt nagydíjon állt rajthoz, amelyek során pontot is tudott szerezni a faenzai alakulattal.

f1-lawson-redbull



A Visa Cash App RB csapatfőnöke, Laurent Mekies így nyilatkozott: „Itt a VCARB-nál mindenki szeretné megköszönni Danielnek az elmúlt két szezonban velünk végzett kemény munkáját. Rengeteg tapasztalatot és tehetséget hozott a csapatba, fantasztikus hozzáállással, ami mindenkinek segített a fejlődésben és a szoros csapatszellem ápolásában. Daniel igazi úriember volt a pályán és azon kívül is, és soha nem volt mosoly nélkül. Hiányozni fog, de mindig különleges helyet fog elfoglalni a Red Bull családjában” – fogalmazott.

„Szeretném megragadni az alkalmat, hogy köszöntsem Liamet is. Ő már jól ismeri a csapatot. Az előző szezonban is nálunk vezetett, és jól megbirkózott a nehéz körülményekkel, így természetes lesz az átmenet. Nagyszerű látni, hogy a Red Bull család fiatal tehetségei a következő lépést teszik meg. Alig várjuk, hogy leszegjük a fejünket, és együtt koncentráljunk a szezon hátralévő részére.”

A Formula Podcast friss adása a bejelentés kapcsán a döntés hátteréről:

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: