DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 24. kedd
F1

A McLarenhez megy a Red Bull stratégiafőnöke

Marshall, Newey és Wheatley után egy újabb kulcsembert veszít el a Red Bull: a versenystratégiai részleget irányító Will Courtenay F1-es sportigazgató lesz a McLarennél.

Will Courtenay, a Red Bull versenystratégia részlegének vezetője a McLarenhez csatlakozik – jelentette be hivatalos oldalán a wokingi istálló. Courtenay magasabb pozíciót kap új istállójánál: sportigazgató lesz, amely minőségben Randeep Singh versenyigazgatónak jelent majd.



„Örömmel üdvözüljük Willt a McLarennél. Tapasztalata, profizmusa és motorsport iránti szenvedélye ideális jelöltté teszik őt, hogy F1-es sportszakmai részlegünk vezetését rá bízzuk” – olvasható a McLaren.com-on Andrea Stella csapatfőnök kommentárja. „Csapatként utazásunk kulcsfontosságú fázisba lép, és magabiztosak vagyunk, hogy remek kiegészítése lesz erős vezetői csapatunknak, miközben tovább menetelünk, hogy kihívást jelentsünk a győzelmekre és bajnoki címekre.”

Húsz évet töltött a Red Bullnál

Courtenay igazi Milton Keynes-i veterán: a Red Bull Racing első napjától fogva a csapatnál dolgozott, a jogelőd Jaguartól vették át. Eleinte stratégiamérnök, majd vezető elemző volt, 2010 júniusi óta a stratégiai részleg vezetője. A részleget a gyakrabban emlegetett Hannah Schmitz-zel együtt irányítják: utóbbi vezető stratégiai mérnök, azaz a hierarchiában Courtenay alatt foglal helyet.

Will Courtenay a 2014-es Brazil Nagydíj dobogóján a győztes Red Bul képviselőjeként

Egyelőre nincs szó arról, Courtenay mikor csatlakozik a McLarenhez. A BBC Sport F1-es rovata arról ír, Red Bull-os forrásuk szerint Courtenay 2026 közepéig érvényes szerződését kitölti, de valószínűbb egy kompromisszumos megegyezés a két istálló között. Referenciaként: a Red Bull sportigazgatója, Jonathan Wheatley, akinek csatlakozását az Audihoz csapatfőnökeként augusztus 1-jén jelentették be, várhatóan 2025 júliusáig csatlakozik a Sauberhez.

A McLarennek volt már egy fontos szerzeménye a fő riválistól: Rob Marshallt 2023 tavaszán igazolták le, a szakember januárban állt munkába főtervezőként.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: