DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 18. szerda
F1

Perez a fejlesztéseket méltatja, de szomorú, hogy nem Verstappené a pole

Sergio Perez elmondása alapján idei legnagyobb fejlesztési csomagjukat vetették be a hétvégi Azerbajdzsáni Nagydíjon, ugyanakkor nem örül annak, hogy Verstappen lemaradt a rajtelsőségről.

A Red Bull új padlólemezzel és továbbfejlesztett diffúzorral érkezett Bakuba – Perez elmondása szerint végre jó irányt vettek, és működnek az új fejlesztések.

„Fordulópontot jelenthet ez a hétvége, hiszen nagyon jó fejlesztéseket hoztunk ide. Úgy gondolom, hogy ez az idei legnagyobb fejlesztési csomagunk” – mondta Perez.



„Néhány versennyel ezelőtt megértettük a problémáinkat, most pedig jó irányba haladunk, ami az újításokat illeti. Remélhetőleg ez a továbbiakban is így lesz, hiszen nagyon fontos az, hogy felülkerekedjünk a problémáinkon.”

Habár Perez idén először végzett Verstappen előtt időmérő edzésen, mégsem elégedett az eredménnyel, és bánja, hogy Charles Leclerc szerezte meg a rajtelsőséget: „Azt szerettem volna, hogy Charles helyett Max induljon az élről. Ez még több magabiztosságot adott volna az autóban ülve, hogy a potenciál valóban ott van.”

„Sajnos ez nem jött össze, de optimista vagyok a versenytempó miatt. Pénteken láthattuk, hogy versenyképesek vagyunk, ám az is igaz, hogy ekkor még az egy körös tempónk is jobb volt.”

„A Ferrari ma nagyon erős tudott lenni, de hosszú versenyünk lesz, ahol remélhetőleg jól alakulnak majd a dolgaink” – tette hozzá Perez.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: