DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 17. kedd
F1

Russell számít rá, hogy Antonelli meg fogja izzasztani

Lesznek hibái a Mercedes újonc olasz F1-esének, de a sebessége megvan – véli a leendő csapattárs, aki nagy kihívásra számít, de várja a közös munkát.

A Formula-1-es Olasz Nagydíj hétvégéjén hivatalossá vált, hogy a csupán 18 éves Andrea Kimi Antonelli veszi át a Ferrarihoz igazoló Lewis Hamilton helyét a Mercedesnél, így ő lesz George Russell új csapattársa.

Néhányan máris megfogalmazták azt a véleményt, miszerint Russellnek akár az ülése is veszélybe kerülhet, ha az ifjú olasz újoncként egyből versenyképesebb lesz nála: erről beszélt például Nico Rosberg is. Igaz, azt Toto Wolff csapatfőnök tagadta, hogy „szétlövés” jönne jövőre a két pilóta között.

f1-russell-antonelli



Mindenesetre maga a brit versenyző is komoly kihívásra számít Antonelli részéről: úgy érzi, megvan az olaszban a tempó, és bár lesznek hibái, de ez velejárója az F1-es tanulási folyamatnak.

„Mindig hittem, hogy sokat nyerünk idővel és tapasztalattal azt illetően, hogyan kezeljük a versenyhétvégét, a gumikat, a csapatot. De nem hiszem, hogy bármennyivel is gyorsabb lennék nyers tempóban, mint voltam 17 évesen. Vagy megvan a sebességed, vagy nincs, Kiminek pedig abszolút megvan, bizonyította ezt az összes kategóriában, ahol indult” – fogalmazott Russell.

„Lesznek hibái az úton, ahogy mindannyiunknak voltak. Szerintem a Formula-1-es mezőny minden egyes pilótája elég látványos hibákat követett el az első néhány évében, és ez nyilván még jobban fókuszban lesz olyanoknál, akik a mezőny elején vannak.”

„De Kimi kivételesen gyors, és nincs kétségem felőle, hogy alaposan meg fog futtatni jövőre. Nagyon várom, hogy lássam, mire leszünk képesek együtt a következő évtől kezdve.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: