DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 17. kedd
F1

Piastri szerint merész húzás volt Colapinto bevetése

Oscar Piastri, a McLaren ausztrál versenyzőjének véleménye szerint meglehetősen bátor dolog volt a Williams részéről Franco Colapinto F1-es szerepeltetése.

Colapinto a múlt hétvégi Olasz Nagydíjon debütálhatott a száguldó cirkuszban, miután a Williams csapatának vezetése úgy döntött, idő előtt megválnak a meglehetősen gyenge formában versenyző Logan Sargeanttól.



Piastri az F3-ban Sargeant csapattársaként versenyzett a Prema csapatában, így jól ismeri az amerikai versenyzőt.

„Küldtem neki egy üzenetet Monza előtt – úgy tűnik, hogy jól van” – mondta Piastri, amikor a Williams-Sargeant ügyről kérdezték.

„Kissé sokkoló volt, ami történt. Természetesen nem volt könnyű helyzete az F1-ben, talán nehezebben alakult számára ez a kaland, mint amire korábban számított. Számomra egyértelmű, hogy sokkal nagyobb potenciál van benne annál, amit az F1-ben mutatott.”

„A csapattársa voltam alsóbb kategóriákban, így első kézből tudom, hogy mennyire gyors versenyző, a leváltása azonban nem volt teljesen váratlan.”

Piastri ezt követően Franco Colapintóról is ejtett néhány szót, aki az F2-ből került kinevezésre.

„Nagyon merész húzás volt Francót beültetni az autóba, a legjobbakat kívánom neki.”

„Sajnálatos, hogy valamilyen oknál fogva Logan nem volt képes megmutatni, hogy mekkora potenciál lakozik benne. A junior kategóriákban az egyik leggyorsabb versenyző volt, aki ellen versenyeztem. A benne rejlő potenciál tehát sokkal nagyobb, mint azt egyesek látják” – tette hozzá Piastri.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: