DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 15. vasárnap
F1

Sajtó: Közeledik a Newey-bejelentés az Astonnál

Lapértesülések szerint rövidesen hivatalossá válhat, hogy a silverstone-i F1-es alakulatnál folytatja a Red Bulltól távozó tervezőzseni.

Május 1-jén jelentették be, hogy Adrian Newey a 2025-ös esztendő első negyedében távozik a Red Bull kötelékeiből, sőt az F1-es projektben már jelenleg sem vállal szerepet – azaz kvázi megkezdte a kertészkedési szabadságát ilyen értelemben.

Azóta megy a találgatás arról, melyik csapatnál köthet ki minden idők legsikeresebb Formula-1-es tervezője, aki a Williamsnél, a McLarennél és a Red Bullnál is világbajnok autókat alkotott. Sokáig a Ferrari tűnt befutónak, ám a pletykák szerint a maranellóiaknak nem tetszettek Newey feltételei, de szóba hozták őt többek között a Williamsszel is.

f1-newey-redbull



Egy ideje azonban már az Aston Martin tűnik a befutónak: főleg azóta, hogy állítólag június elején látogatást is tett az istálló gyárában, amely – a Lawrence Stroll által kínált kiemelkedő fizetéssel együtt – meggyőzhette őt.

A brit Daily Mail most arról ír, hogy a megállapodás meg is született a felek között, amelynek értelmében Newey csatlakozna az Aston Martinhoz, méghozzá évi 20 millió angol fontos fizetésért.

A bejelentésre sem kell állítólag sokat várni: a lap szerint szeptember 6-a után lehet hivatalosan ezt negerősíteni a Red Bull-lal kötött szerződései értelmében, így valószínűleg a jövő héten kerülhet rá sor. Mindez egyébként egybecseng a Formula.hu információival is: forrásaink szerint is a következő napokban érkezhet a bejelentés.

Az Aston egyébként éppen ma jelentett be egy „jelentős mérföldkövet” a 2026-os új szabályokra való felkészülés terén, ugyanis hosszú távú megállapodást kötöttek partnereikkel, a Hondával, az Aramcóval és a Valvoline-nal.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: