DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 19. csütörtök
F1

Megkérdeztük az Astont Newey-ról

A válasz kitérő, de Lawrence Stroll nagyon reméli, hogy az F1 legtehetségesebb embere csatlakozik a csapatához.

Ahogy arról már beszámoltunk, a brit Daily Mail szerint a napokban bejelentheti Adrian Newey érkezését az Aston Martin – a lap úgy tudja, hogy szeptember 6-a után várható a hivatalos megerősítés.

A Formula.hu is megkereste az Aston sajtóosztályát azzal a kérdéssel, hogy készülnünk kell-e bármire, amire az alábbi válasz érkezett:

„Adriant több csapattal is összefüggésbe hozták, és bármelyik projektet választja, értéket fog hozzáadni. Adrian csak az egyike az Aston Martin nagyon izgalmas projektjével összefüggésbe hozott nagy neveknek, de nincs semmi bejelentenivalónk” – fogalmazott a szóvivő.

f1-newey-redbull-aston



Forrásaink viszont arról számolnak be, hogy a megállapodás már megköttetett, és a bejelentés valóban a következő napokban várható, már a küszöbön áll.

Lawrence Stroll, az Aston első embere a Bloomberg TV-nek nyilatkozva azt válaszolta arra a kérdésre, hogy megtett-e mindent Newey megszerzéséért, hogy szerinte igen.

„Nagyon remélem, hogy csatlakozik. Nem hónapok, hanem évek óta beszélgetünk, és Adrian nyilvánvalóan a legtehetségesebb személy az F1-ben a sikerei alapján, ráadásul egy igazi úriember is” – mondta a kanadai.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: