DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 16. hétfő
F1

Közlemény: Megtörtént az utalás, kiszabadult a Haas

Az Uralkali bejelentette, hogy megérkezett az utalás, a Haas F1-es csapata rendezte a tartozását, így az istálló elhagyhatja Hollandiát és útnak indulhat az Olasz Nagydíj felé.

Pénteken számoltunk be a hírről a Formula.hu-n, miszerint egy korábbi szponzor, az orosz Uralkali felé fennálló tartozás miatt eljárás indult a Haas F1-es csapata ellen, melynek következményeképp akár az is előfordulhat, hogy a csapat felszerelései nem hagyhatják el az országot.

A Haas azóta dolgozott a megoldáson, a csapat irányából olyan információk érkeztek, hogy mindent megtesznek az ügy rendezése érdekében, majd hétfőn kora délután az Uralkali bejelentette, hogy sikeres volt a transzfer: az orosz cég megkapta a pénzt, így az amerikai F1-es csapat a teljes felszerelésével és Gene Haas tulajdonossal együtt elhagyhatja Hollandiát, útnak indulhat Monza és a hétvégi Olasz Nagydíj felé.

Az Uralkali közleménye szerint a teljes kártérítést megkapták, amiben benne van egy 2021-es F1-es Haas versenyautó is, ami a megállapodás részét képezte.



ural

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: