DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 16. hétfő
F1

„Volt, hogy robotként viselkedtem” – Bottas

Gyenge szezon, késlekedő szerződéshosszabbítás – nincs könnyű éve Valtteri Bottasnak, de a finn megtanulta, hogy nem kell mindent túl komolyan venni, így nem aggódik.

Valtteri Bottas jövőjének sorsa a Formula-1-ben egyelőre kérdéses. A Kick Sauber pilótája még nem hosszabbította meg a szerződését jelenlegi csapatával, és más istállóval sem állapodott meg, az elérhető ülések a rajtrácson pedig folyamatosan fogynak. A finn a Motorsport szaklapnak elárulta: ennek ellenére nem aggódik, hiszen megtanulta lazára venni az életet.

„Mindenki más. Én megtaláltam a módját annak, hogy vicceljek magammal és ne vegyem olyan komolyan a dolgokat. Természetesen a versenyzést mindig rendkívül komolyan veszem, de végsősoron mind csak emberek vagyunk. Szerintem fontos, hogy meglásd bizonyos dolgokban a viccet, különösen magadban.”

„Nekem is volt olyan időszakom, hogy talán úgy viselkedtem, mint egy robot, de szerencsére sikerült kijönnöm abból. Ez az érettséggel és a tapasztalattal jár: szükségem volt némi időre, hogy megértsem, ki vagyok valójában” – magyarázta Bottas.



Bottast nem először váratja meg csapata az új szerződésével: a Mercedesnél töltött időszakában rendszeresen sokáig kellett várnia egy szezonban arra, hogy eldőljön a sorsa a következő idényre. A finn ezúttal már jobban kezeli a szituációt.

„Sokszor voltam már ilyen helyzetben a karrierem során, szóval ez nekem nem újdonság. Persze néha elég stresszes lehet, de minden azon múlik, hogy kezeled a helyzetet. Én jelenleg izgatott vagyok, nem stresszes. Nem ez az első rodeóm” – mondta viccesen a Kick Sauber versenyzője.

Bottas a nyugodt mentalitása ellenére beismerte, hogy nem örül az eddig látottaknak 2024-ben: „Nem mondhatnám, hogy elégedett vagyok azzal, ahogy a szezon eddig alakult. Nem szereztünk pontot, nem ez volt a terv, de az én részemről úgy érzem, nem szalasztottam el egyetlen lehetőséget sem. Jól érzem magam az autóban. Az időmérők erősek voltak, és a futamon is kihozom a maximumot magamból, de sajnos ebben a szituációban ez nem igazán tűnhet fel. Elég nehéz évünk volt eddig.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: