DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 12. csütörtök
F1

„Csak a Ferrarival akarok vb-t nyerni” – Leclerc

A monacói kijelentette: célja az F1-es vb-cím, és ezt csakis a vörösökkel akarja elérni. Ugyanakkor elismerte: jelenleg nem tartanak ott, ahol szeretnének.

Hiába kezdte második erőként és a Red Bull legközelebbi üldözőjeként a 2024-es Formula-1-es idényt a Ferrari, a legutóbbi nagydíjakon már szemlátomást csak a negyedik leggyorsabb autó volt az övék, s a konstruktőri vb-tabellán is már megelőzte őket a McLaren, és a Mercedes is közelített rájuk.

f1-leclerc-ferrari-1



A Scuderiát erősítő Charles Leclerc sem tagadta, hogy jobb szereplést szeretnének a jelenleginél, egyúttal azonban biztatónak látja a maranellóiak jövőjét – minderről a The Gentleman’s Journal hasábjain beszélt a pilóta:

„Egyelőre nem tartunk ott teljesítményben, ahol szeretnénk, de rendkívül keményen dolgozunk. Magabiztos vagyok azzal kapcsolatban, hogy fényes a csapat jövő azáltal, ahogy dolgozunk. De egyértelmű, hogy a jelenlegi helyzetben csak azt kívánhatom, hogy bárcsak győztes autónk lenne!”

Leclerc azt is elmondta, hogy továbbra sem tett le arról, hogy a Ferrarival érjen fel az F1 csúcsára: „A célom a Ferrarival együtt az, hogy Formula-1-es világbajnok legyek, és ennyi. És ezt csak a Ferrarival akarom elérni – úgyhogy egyelőre csak erre fókuszálok.”

f1-leclerc-ferrari-2

Szerencse is kell az F1-be jutáshoz

A monacói versenyző azt is elmondta, hogy nem elég a tehetség ahhoz, hogy valaki az F1-be kerüljön: „Sosem számítottam arra, hogy ott leszek, ahol most tartok. Édesapám mindig emlékeztetett rá, hogy mennyire nehéz és mennyire valószínűtlen lesz ez. Még ha tehetséges is vagy, nem csak arra van szükség ahhoz, hogy bekerülj a Formula-1-be.”

„Sok gyerek van világszerte, aki tehetséges, de szükséged van némi szerencsére, hogy a megfelelő időben legyél a megfelelő helyen, és legyenek emberek, akik támogatnak az út során. Nekem megvolt az a szerencsém, hogy a Ferrari nagyon korán támogatni kezdett, emellett pedig a menedzserem is segített eljutni oda, ahol most vagyok.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: